El Rei i la Concubina estrenen gala al Teatre Tarragona

Les 29 comparses inscrites i les 20 entitats participants ompliran la ciutat de disbauxa i diversió

Per . Actualitzat el

D’aquí a quinze dies engega una nova edició del Carnaval de Tarragona amb la voluntat, una vegada més d’arribar a tots els públics i de convertir la ciutat en l’espai de la disbauxa i diversió, tant amb els actes tradicionals com amb els més innovadors que es consoliden any rere any. I una vegada més, també, el Carnaval es fa possible amb la implicació d’un gran nombre de tarragonins i tarragonines.

 

Del 15 al 25 de febrer, amb el concert de Miki Nuñez el 14 a la TAP amb les entrades ja exhaurides, podrem participar i escollir d’entre els més de 70 actes que s’ofereixen i amb celebracions tan destacades com els 40 de la celebració d’aquesta festa i els 35 anys de la Colla la Bóta.

 

Tan la XXVI Concubina, que enguany és la Bianca García, de la comparsa Som i Serem; com el XXXIX Rei Carnestoltes, l’Edgar Ordoñez de Sinhus Sport; estan preparats per presentar-nos el millor de les seves agrupacions, vestits i coreografies i orgullosos d’encapçalar els moments més esperats com són la Gala al Teatre Tarragona després d’un breu recorregut per la ciutat; la Disfressa d’Or, les rues i tots els actes a partir del seu regnat, que serà el dimecres 19 de febrer.

 

D’una banda es pot parlar de la consolidació de la gala de la Disfressa d’Or el diumenge 16 de febrer a la tarda, que enguany presentarà la Mega Pubilla; els canvis d’itinerari de les dues rues, la de Lluïment i la de l’Artesania incorporats tots en els darrers anys; així com el gir que s’ha produït el divendres 21 de febrer, amb una tarda especialment dedicada als nens i nenes de la ciutat amb actes diversos.

 

Les 20 entitats i les 29 comparses que participen al Carnaval d’enguany estaran també presents al carrer amb els nombrosos actes que van des del bastiment de la Bóta, les coques de llardons –que enguany s’amplia a un segon punt- i la botifarra d’ou de Dijous Gras al Mercat Central i com a novetat al Mercat de Torreforta, el Judici, la vetlla, l’Enterrament i la crema finals, que ens retorna a la Quaresma.

 

També s’hi sumen altres actes no amb tanta història però també imprescindibles com son la Farra dels Ninots, la Baixada del Pajaritu o el Concurs de Drag Queens, entre molts d’altres. Per aquest últim espectacle i per a la gala de presentació del Rei i la Concubina del dimecres 19 de febrer, cal comprar les entrades a partir del dia 6 de febrer als punts habituals.

 

 

El cartell

 

La imatge d’enguany és del dissenyador i il·lustrador de Tarragona Lluís Jimenez i s’identifica clarament amb les rues que travessen la Rambla Nova per davant la Font del Centenari i d’un ambient més aviat familiar i com sempre divertit. Amb aquesta localització les escultures de la font no podien quedar desapercebudes i és per això que l’autor les ha fet baixar i unir-se a la festa.