L’actriu Júlia Creus serà la pregonera de la Festa Major d’hivern

L’acte es durà a terme aquest divendres al vespre al TAS

Per . Actualitzat el

La jove actriu tarragonina Júlia Creus Garcia s’estrenarà aquest divendres, dia 24 de gener, com a pregonera, a la Festa Major d’hivern de Salou 2020. L’acte, que donarà inici a la extensa programació d’activitats d’enguany, tindrà lloc a les 20.30 hores, al Teatre Auditori de Salou (TAS).

Júlia Creus és una actriu, cantant i ballarina catalana, que ha debutat en teatre i televisió. És coneguda, sobretot, pel seu paper de ‘Mònica’, a la sèrie de Merlí, de TV3. També ha interpretat a ‘Marta’, a la pel·lícula de Javier Ruiz Caldera, 3 Bodas De Más; i a ‘Katy’, a la sèrie de RTVE Boca Norte, sota la direcció de Dani De La Orden i Elena Trape.

La seva carrera com actriu va començar a Tv3 amb el seu debut a Ventdelplà i, des d’aquell moment, ha anat participant en televisió i teatre, amb obres com Salta Conmigo o Y No Quedará Ninguno, d’Agatha Christie. Cal destacar que, fa 4 anys, Creus va rebre el premi a millor actriu del festival “48 Hour Film Project, Los Angeles” pel curtmetratge In The Box.

En el decurs de l’acte del pregó tindrà lloc la presentació de les pubilles i l’hereu de la Festa Major de Salou 2020, que són: Claudia Isabel Utrera, Sam de la Torre, Giulietta Amado, Ginevra Mohedano, Nerea Rabelo, Antia Vila, Eva Pacheco, Emma Nasarre, Julia Nasarre i Ivan García. Seguidament, es donarà pas a la gran traca d’inici de festes.

La mateixa nit de demà divendres, dia 24, al TAS, es podrà gaudir, de manera gratuïta, de la gala d’humor, a càrrec de l’humorista Toni Rodríguez, a les 23 h. I, a les 00.30 h, de la Festa Loca Latino, a l’Envelat (parc de Manuel Albinyana).

Més actes de Festa Major per aquesta setmana

Divendres torna la Fira Xic’S a Salou, amb noves atraccions i molta diversió pels infants, amb una xocolatada d’inauguració, a les 17.30 h. La fira es trobarà ubicada al Passeig 30 d’Octubre, amb carrer Tarragona. I, el dissabte, s’obrirà l’espai Salta Xic’S, a la plaça del TAS, on es podrà gaudir d’inflables i tallers per conèixer la cultura popular.

Aquest dissabte, també es podrà gaudir de la cercavila d’elements populars per diversos carrers del municipi, a les 11 hores. Tot seguit es durà a terme el ball de lluïment del seguici festiu a la Torre Vella de Salou. En aquest espai, el batlle Pere Granados, juntament amb la resta dels membres de la Corporació, oferirà la seva rebuda a les entitats i associacions salouenques, amb motiu de la Festa Major, un acte que serà amenitzat pel grup musical Blue Alley Quintet.

A la tarda, de 17 a 20 h, tindrà lloc la XIII Mostra i tallers per a petits i grans de la Xarxa de Cultura Tradicional Catalana de Salou, amb activitats i actuacions dels grups festius del municipi. També cal esmentar el XXIII Torneig 24 hores de futbol sala, que es disputarà a partir de les 18 hores, i fins diumenge, al Pavelló Municipal d’Esports Salou Centre. I el ball folk, amb l’Associació Sal-i-Ou, a les 20h, davant del TAS.

Pel que fa al diumenge, 26 de gener, el dia començarà amb el tradicional torneig de petanca, a càrrec del Club de Petanca de Salou, que es disputarà de 9 a 14 h, a la pista del parc, davant de l’Ajuntament de Salou (carrer Pere Galés). Les inscripcions caldrà fer-les el mateix dia. També se celebrarà, a partir de les 10.30 h, la XXVI edició de la Pedalada i Caminada popular de Festa Major, des de la plaça de la Segregació, davant del Pavelló Salou Centre. A les 11.30 h, es podrà gaudir de la XXXIV Trobada de Gegants, amb sortida des de la plaça de la Pau, passant per c. Francolí, c. Barcelona, i tornar, de nou, fins a la plaça de la Pau.

A les 12 h, es durà a terme la ballada de sardanes, a càrrec de la cobla Mediterrània, a la plaça de la Pau. I, en aquest mateix espai, a les 13 h, es farà una ballada conjunta dels gegants i dels grups participants en la trobada. Seguidament, es continuaran ballant sardanes, amb la cobla Mediterrània.

Finalment, al vespre de diumenge, el grup Associació Teatre representarà l’obra “Rulos y caviar del bueno”, peça de l’autor José María Azabal i sota la direcció de Lydia Wagner.