El consistori preocupat per la inseguretat i les ocupacions il·legals d’habitatges

Les problemàtiques es van tractar a la Junta de seguretat local

Per . Actualitzat el

La sala de reunions de l’Ajuntament va acollir la celebració de la Junta Local de Seguretat, presidida per l’alcalde Pere Virgili, per fer una valoració de l’any 2019 amb les dades recollides per la Policia Local i Mossos d’Esquadra, i preparar les actuacions que es duran a terme enguany.

 

Va comptar amb l’assistència de Joan Carles de la Monja, director dels Serveis Territorials d’Interior de la Generalitat; Jordi Jardí, director general d’Administració de Seguretat; Frederic Royuela, regidor de Governació a l’Ajuntament; Joan Pie, cap de la Policia Local; Ramón Franquès, inspector cap de l’Àrea Bàsica Policial del Tarragonès; Francesc Josep Bernal, sots-inspector cap de l’ABP de Mossos d’Esquadra i cap de la Unitat de Seguretat Ciutadana; Daniel Crespo, tinent de la Guàrdia Civil del Vendrell; Jacinto Tarin, capità cap de la Guàrdia Civil; José Pascual Ramírez, inspector en cap de la Policia Nacional; Juan José de la Cruz, inspector en cap de la Policia Nacional; Guillem Guinjoan, sotsinspector cap de la Unitat Territorial de Bombers; i Cipriano Gutiérrez, de l’associació de voluntaris de Protecció Civil de Roda de Berà.

 

En primer lloc, es va aprovar l’acta de la sessió anterior, del 21 de novembre de 2018, i es va analitzar l’anualitat passada amb una valoració de les xifres recollides per la Policia Local i per Mossos d’Esquadra. Seguidament es va tractar la col·laboració entre els diferents cossos de seguretat amb competències a l’àmbit municipal, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional, i les actuacions que es duen a terme de forma conjunta.

 

Durant la reunió es va posar sobre la taula els problemes i la inseguretat que generen les ocupacions il·legals d’habitatges buits al nostre municipi, per demanar solucions i responsabilitats a les institucions que tenen competències legislatives, atès que, com va avançar l’Alcalde la passada setmana a través d’un comunicat, en breu l’Ajuntament començarà a prendre mesures més dràstiques, com és el cas de la tallada dels subministres. Per la seva part, Jordi Jardí i Joan Carles de la Monja, com a representants de la Generalitat, van assegurar que traslladaran la situació i el malestar de la ciutadania, per intentar assolir un canvi en la legislació actual. Per altra banda, els representants de Mossos van assegurar que hi ha previst un increment dels efectius a la comissaria de Tarragona per reforçar el servei als municipis del Baix Gaià.

 

Finalment, es va valorar la possibilitat de fer inspeccions conjuntes amb el cos de Mossos d’Esquadra a la via pública i als establiments sobre el consum de substàncies estupefaents, queixes veïnals i actes incívics; i es van programar les actuacions previstes de cara a les campanyes de Setmana Santa i d’estiu d’aquest any.