Una vintena d’arbres caiguts i talls de trànsit, balanç provisional del pas de la borrasca Glòria

El Pla d’Actuació Municipal es manté activat en fase d’alerta per risc de vent i de fort onatge

Per . Actualitzat el

El pas de la borrasca Glòria per la ciutat va provocar ahir a la tarda i aquesta matinada desenes d’incidències, la majoria per arbres o branques caiguts i pel despreniment d’objectes a la via pública. A la nit, la important acumulació d’aigua va causar diferents talls de trànsit a la zona de Ponent i a la franja litoral.

 

Una part important de la vuitantena d’incidències registrades durant tota la jornada d’ahir per la Guàrdia Urbana tenen a veure amb la caiguda d’arbres o branques a la via pública, alguns dels quals van impactar damunt de vehicles estacionats, com en els casos d’ahir a la tarda i vespre de l’avinguda Maria Cristina, el carrer Menorca o Baró de les IV Torres. També es té coneixement de la caiguda d’arbres a les darreres hores als carrer Francolí, Montserrat, dels Ocells o a l’avinguda Boscos de Tarragona. En total, des de l’inici de l’episodi la Brigada Municipal té registrades la caiguda d’un total de 23 arbres a la ciutat.

 

Entre les altres incidències registrades, destaquen:

  • A les 22.17 h els bombers van actuar al sostre d’un edifici de Parc Riu Clar.
  • A les 19 h es va donar avís a l’administrador de finques perquè es reforcés la subjecció de la xarxa protectora d’un entarimat adjacent a un habitatge de l’avinguda Prat de la Riba, ja que hi havia risc de caiguda.
  • A les 16.20 h es va donar avís per possible despreniment de la façana d’un habitatge d’Estanislao Figueras.
  • A les 14.55 h una patrulla de la Guàrdia Urbana es va desplaçar per la possible caiguda de teules del terrat d’un edifici de l’avinguda Ramón y Cajal.

 

A partir de les 21 h, la forta tempesta que va caure va obligar a tallar durant bona part de la nit la circulació al vial lateral de la Nacional 340 a Campclar, a la Rambla de Ponent, al barranc de Comellar de Sant Ramon, a la C-31B al seu pas pel polígon Entrevies i a la platja de l’Arrabassada. La pluja també va comportar algunes afectacions a l’enllumenat públic en diferents zones de Llevant de la ciutat.

 

La borrasca també ha malmès diferents passarel·les d’accés a les platges de la ciutat, així com el sistema d’abastament d’aigua de les dutxes de les mateixes platges.

 

La Guàrdia Urbana, la Brigada Municipal, personal de neteja i el conjunt dels serveis municipals treballen amb intensitat per reestablir la normalitat a les zones afectades. Un total de vuit membres de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil es van mobilitzar ahir a la tarda, realitzant tasques de suport als serveis municipals.

 

Els parcs de la ciutat, el Passeig Arqueològic i el Fòrum de la Colònia romandran tancats, com ahir, durant tota la jornada. El Museu d’Història obrirà Casa Canals de 9 a 19 h.

 

El Pla d’Actuació Municipal encara es manté activat pel risc de vent i de fort onatge. Segons les previsions, s’espera que a partir del migdia pugui tornar a ploure amb insistència al terme municipal.