La Pobla de Mafumet organitza la seva primera Fira del Vi

Tindrà lloc el dia 26 de gener en el marc de la Festa Major d’hivern

Per . Actualitzat el

La Pobla de Mafumet està celebrant la seva Festa Major d’hivern i, en aquest destacat marc, el pròxim diumenge 26 de gener tindrà lloc una iniciativa que neix amb la voluntat de consolidar-se en el calendari festiu i lúdic del municipi: la Fira del Vi.
El Pavelló Municipal acollirà el públic participant d’una Fira del Vi que obrirà portes de 12 a 15h i de 17 a 21 h, i que comptarà amb la presència de fins a vuit denominacions d’origen del territori: D.O. Catalunya, D.O.Cava, D.O. Conca de Barberà, D.O. Montsant, D.O. Penedès; D.O.Q. Priorat, D.O. Tarragona i D.O. Terra Alta.
A més, entre els estands que donaran vida a la primera Fira del Vi de la Pobla de Mafumet també s’hi oferirà degustacions gastronòmiques amb pernil, formatge, paella o fideuada, entre altres propostes que permetran maridar i combinar el vi amb els millors productes de la terra. Per completar la proposta, l’Ajuntament ha previst amenitzar musicalment l’obertura de la Fira del Vi, a través del concert en directe del tarragoní George Five, ex vocalista de Zapping Trio.
L’entrada a la primera Fira del Vi de La Pobla de Mafumet serà gratuïta, mentre que les consumicions i degustacions tindran uns preus molt ajustats. Així mateix, els participants d’aquesta iniciativa tindran l’oportunitat de guanyar algun dels lots de vi que les D.O. presents a la Fira sortejaran entre tots aquells que votin pel seu vi favorit.

Tradició i espectacle
D’altra banda, el tercer cap de setmana de la Festa Major d’hivern a la Pobla oferirà, a més de la Fira del Vi, altres punts d’interès, com és la tradicional visita al monòlit de la Mare de Déu del Lledó, ubicat a les instal·lacions de Dow Chemical Tarragona. També dissabte, a les 12 h, Marc Parrot i Eva Armisén pujaran a l’escenari del Casal Cultural per mostrar el seu espectacle Tinc un paper!. Es tracta d’una proposta que combina música i il·lustracions en directe, per mostrar al públic que el treball en equip és la clau per dur a terme un espectacle.
Ja a la tarda i en clau de festes Decennals, l’església viurà l’inici de la Novena de la Mare de Déu del Lledó, en un acte litúrgic que estarà musicalment acompanyat pel Cor Arsmusica i per la Schola Gregoriana Ut Mi Fa. En acabar, mossèn Josep Raventós Giralt pronunciarà la conferència «Anècdotes», a la qual seguirà un concert d’orgue protagonitzat per Josep M. Escalona, organista de la Catedral de Barcelona i professor d’orgue del Conservatori de Girona. Finalment, la jornada es veurà completada amb el tradicional Sopar de germanor del Lledó, amenitzat musicalment per l’Orquestra Montecristo.
L’endemà diumenge, la Timbalada a càrrec del Ball de diables Els 7 Pecats Capitals despertarà els pobletans, que sortiran al carrer per acudir al Mercadet d’objectes de segona mà, a la 12a Trobada d’intercanvi de plaques de cava (ambdós de 10 a 14h, a la pista del Parc del Bassal) i de la Fira del Vi.
En clau litúrgica i de Decennals, al punt del migdia donarà inici l’Eucaristia, mentre que a la tarda seguiran les cites amb la Novena i, seguidament, l’acte d’ofrena floral i Seguici per part de les entitats del poble.

‘Shirley Valentine’ i ‘Abraca… Pobla!’, l’èxit de les arts escèniques
D’altra banda, el darrer cap de setmana va oferir a la Pobla alguns dels plats forts d’aquesta Festa Major del Lledó. Entre ells destaca la vuitena edició del festival de màgia «Abraca… Pobla!». El nombrós públic que s’hi va donar cita va gaudir amb una gala de màgia internacional que va incloure l’actuació de Pep Bou, Pilou, Luis Pardo, Brando i Silvana, i Melanie. Aquesta última, finalista del programa televisiu Got Talent de Telecinco, va ser l’encarregada de conduir un espectacle que va encisar grans i petits.
Així mateix, també van assolir destacats èxits de participació la representació teatral Shirley Valentine, amb Mercè Arànega a l’escenari; i el Vermut solidari amb Los Xatus i la banda de Vergüenza Ajena. Van completar els actes festius del cap de setmana el I Trofeu Mare de Déu del Lledó de patinatge, el correfoc adult i el parc d’inflables i circuit de motor.

A la venda les entrades per a l’Escolania de Montserrat i Manel
Finalment, cal recordar que l’Ajuntament ha posat avui a la venda, en exclusiva per als habitants empadronats a La Pobla i fins al 27 de gener, les entrades per als concerts de l’Escolania de Montserrat (31 de gener) i de Manel (1 de febrer), mentre que el públic general podrà adquirir les seves localitats per a aquests espectacles del 28 al 30 de gener. En ambdós casos, les entrades tenen un preu de 5 euros.
El programa d’actes complet està disponible al lloc web municipal, així com als perfils de la Pobla a les xarxes socials i a l’App femPobla.