Protecció Civil acusa IQOXE de no complir el protocol

L’empresa diu que «les coses es van fer bé»

Per . Actualitzat el

Protecció Civil admet que l’empresa química IQOXE, on hi va haver l’explosió a la petroquímica de Tarragona, no va seguir els protocols de comunicació establerts, el que va dificultar l’avaluació i l’activació de les alertes a la població. Estudien fer canvis en el model comunicatiu d’aquest protocol.

El conseller delegat d’IQOXE, José Luis Morlanes, ha explicat que l’explosió es va produir en una de les quatre plantes de productes derivats es va posar en marxa el juny del 2017 i que hi havia funcionat «amb normalitat» des de llavors.

Davant les acusacions de Protecció Civil de no seguir el protocol d’informació per explosió, Morlanes ha assegurat que «van fer les coses bé», que en tot moment van treballar en coordinació amb Bombers i que cal tenir en compte que tenien 5 treballadors desapareguts.