Tarragona creixerà per la zona del PP10 amb 1.200 habitatges

El ple ha aprovat el projecte amb els vots en contra de Junts per Tarragona i la CUP

Per . Actualitzat el

El ple ha aprovat el projecte d’urbanització del Pla Parcial 10 (PP10) amb els vots en contra de Junts per Tarragona i la CUP. Es preveu que les obres d’urbanització de la zona on s’havia d’instal·lar IKEA i que ara acollirà Ten Brinke comencin el març per estar enllestides en 15 mesos. A banda dels locals comercials s’hi construiran 1.200 habitatges, dels quals 400 es destinaran a lloguer social.

El polèmic projecte és una herència del govern Ballesteros que, després del fracàs d’IKEA, va apostar per urbanitzar el PP10 mitjançant l’empresa holandesa. En aquest sentit, el portaveu del govern municipal Xavi Puig admet que aproven el projecte «per evitar el cost elevat que suposaria per a la ciutat fer marxa enrere». Cal recordar que el grup municipal d’ERC ja es va mostrar crític amb la signatura d’aquest acord duta a terme per l’anterior govern i, ara, esperen poder negociar amb Ten Brinke per evitar que perjudiqui el comerç de proximitat. Un dels temors que ha expressat el portaveu de Junts per Tarragona Dídac Nadal que ha votat en contra de l’aprovació del projecte junt amb la CUP.

Les forces de l’antic govern i Ciutadans han votat a favor del projecte i han defensat la feina feta per l’anterior govern.

L’import de l’obra supera els 13 milions 800 mil euros i la durà a terme la UTE COMSA-ROGASA.