Repsol anuncia episodis de soroll i flama a la torxa de la planta d’olefines

La companyia restableix el servei després del problema que van tenir el 20 de desembre

Per . Actualitzat el

Repsol anuncia que ha notificat al CECAT el restabliment del servei de la planta d’olefines del Complex Químic Repsol que va patir un problema el passat 20 de desembre. Aquesta activació de la planta ocasionarà, «durant les pròximes 36 hores episodis de soroll i flama de la torxa, episodis que són inevitables per raons de seguretat», explica la companyia. «Sentim les molèsties que això pot ocasionar i procurarem minimitzar-les, però sempre prioritzant la seguretat de les instal·lacions i dels nostres treballadors».

Es tractava d’un problema amb una de les calderes de la Planta d’Olefines que, el 20 de desembre, va provocar l’activació de la torxa d’emergència, fent visible una una gran flama que va il·luminar el cel de Tarragona. Automàticament es va aplicar el pla d’emergència, aturant l’activitat d’aquesta planta, amb la corresponent activació d’aquesta torxa. Per evitar la presència de fum, derivada d’aquesta crema de gasos a la torxa, es va activar el vapor d’aigua i això va fer que se sentís sorolls alarmant per a la població.