Creix el nombre de participants al Voluntariat per la llengua del CNL de Tarragona durant l’any 2019

Per . Actualitzat el

El CNL de Tarragona assoleix més de 550 parelles lingüístiques que practiquen català

El Voluntariat per la llengua (VxL) ofereix dues modalitats: presencial i virtual (les parelles fan les trobades per mitjà d’Internet, a través de plataformes de videoconferència).

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Tarragona (que atén les comarques del Tarragonès, el Baix Penedès, l’Alt Camp i la Conca de Barberà) ha format 564 parelles lingüístiques durant l’any 2019. El nombre de voluntaris i aprenents que participen en el programa es va incrementant any rere any.

Els aprenents provenen de diversos punts del territori espanyol (Andalusia, Madrid, País Basc, Galícia, País Valencià, Múrcia i Extremadura), l’Argentina, Xile, Colòmbia, Mèxic , Rússia, Regne Unit, República Txeca, Bèlgica i el Marroc.

El CNL de Tarragona continua promocionant el programa i sumant nous participants. Voluntariat per la llengua  és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.