Calen 10.000 donacions per atendre els malalts després de les festes

La marató de sang comença divendres dia 10 amb la col·laboració cantant català de trap Lildami

Per . Actualitzat el

El Banc de Sang activa la campanya de donació més gran de l’any, la Marató de Donants de Sang de Catalunya, que se celebra del 10 al 17 de gener. L’objectiu és aconseguir que 10.000 persones donin sang durant aquests dies i arribar als nivells òptims de reserves després del Nadal, quan les donacions han baixat un 25%.

A Tarragona, l’acte central serà aquest divendres als passadissos de l’Ajuntament, que es convertiran en el lloc de donacions des de les 10 del matí fins a les 2. A més, durant aquests dies es poden fer donacions a l’Hospital Joan XXIII. Cada any a Tarragona s’han fet 7.000 donacions i 30.000 en tota la circumscripció. L’alcalde, Pau Ricomà, invita tots els ciutadans a participar-hi i ha destacat la importància d’aquest acte com «una gran demostració de solidaritat, que des de Tarragona es compleix dues vegades l’any, ara i durant la Festa Major de Santa Tecla, on aquest 2019 vam batre el record de 762 donacions en un sol dia». Per la seva banda, el director del Banc de Sang a Tarragona, Albert Soley, ha volgut donar les gràcies «a les principals institucions de la ciutat i a les associacions de donants, de receptors, així com també Creu Roja que amb el seu voluntariat fan possible aquest esdeveniment».

Una de les principals novetats del Banc de Sang d’aquest 2020 és el llançament del servei de Whatsapp des del qual es podran programar les donacions. Una altra, és que posaran banda sonora a la Marató de Donants. El popular cantant català de trap, Lildami, ha compost una cançó sobre la donació de sang amb una lletra que explica l’experiència del seu germà, que va necessitar sang i un trasplantament de moll d’os.