Més de 73.000 persones van visitar CaixaForum Tarragona l’any 2019

De les exposicions presentades el 2019, la més visitada va ser ‘Robert Capa en color’

Per . Actualitzat el

”la Caixa” ha fet avui balanç de l’assistència als seus centres i exposicions culturals i científiques durant l’any que acaba de concloure. Les propostes culturals, científiques i educatives de l’entitat en el conjunt de l’estat van rebre la visita de 2 milions de persones el 2019.

 

En el conjunt de l’estat, el 2019 l’oferta cultural, científica i educativa de ”la Caixa” va rebre 7.055.861 visitants (l’1,65 % més que l’any anterior). Aquesta xifra inclou tant els visitants dels vuit centres CaixaForum i CosmoCaixa (3,5 milions) com els de les nombroses exposicions itinerants organitzades a tot el territori (3,4 milions).

 

CaixaForum Tarragona va tenir 73.204 visitants el 2019. Entre les diferents activitats que s’hi van oferir, l’afluència més gran de públic la van registrar les exposicions, seguides de les activitats educatives, els concerts, les activitats familiars, els cicles de conferències i els projectes socials.

 

De les exposicions presentades el 2019, la més visitada va ser Robert Capa en color, que va descobrir la vessant més desconeguda del fotògraf. La mostra se centrava en les instantànies que Capa va captar en color al llarg de la seva carrera, moltes de les quals no han estat mai publicades. Entre les més de 150 peces procedents de l’International Center of Photography de Nova York, destacaven els retrats en color de grans personatges, com Pablo Picasso, Humphrey Bogart, Ava Gardner i Truman Capote, entre molts d’altres.

 

Els faraons, grans protagonistes el 2020

 

”la Caixa” segueix treballant en la programació del seu centre a Tarragona:

 

Al febrer arribarà Faraó. Rei d’Egipte, que explora el simbolisme i l’ideari de la monarquia egípcia, desvelant les històries que s’amaguen rere les gairebé 130 peces incloses a la mostra com a representació d’aquesta civilització. En aquesta nova exposició de ”la Caixa”, organitzada en col·laboració amb el British Museum, destaquen treballs d’orfebreria, estàtues monumentals i relleus de temples que acosten els visitants a la vida dels reis de l’antic Egipte.

Dates: del 13 de febrer al 31 de juliol de 2020

 

Segueix en exposició a CaixaForum Tarragona:

 

  • Cinema i emocions. Un viatge a la infància. Aquesta exposició, organitzada per ”la Caixa” i La Cinémathèque française, és un viatge pensat per a tots els públics, adults i nens, que ens convida, d’una banda, a ser testimonis de la forma en què s’ha plasmat la infància al cinema durant més de cent anys d’història, i, de l’altra, a experimentar les emocions tal i como les vivim als nostres primers anys de vida. Fins el proper 12 de gener de 2020.

 

 

”la Caixa”, compromesa amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

 

Els programes socials, científics, educatius i culturals de ”la Caixa” estan directament vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) impulsats per l’ONU, que estableixen quins són els reptes socials, econòmics i ambientals més urgents que cal abordar. Cada any, l’entitat fomenta més de 50.000 iniciatives que arriben a gairebé 15 milions de persones al món, de les quals 12 milions a Espanya.

 

Amb el foment de la divulgació cultural i científica, l’entitat treballa per trencar les barreres d’accés al coneixement i l’educació, que estan al centre dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. A través dels seus vuit centres CaixaForum, de CosmoCaixa i de diverses exposicions itinerants, contribueix a posar a l’abast de tothom l’art i la ciència i, amb les seves activitats educatives, vol garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat.