Els municipis garanteixen el subministrament d’aigua a la població

Recomanen fer un consum responsable de l’aigua fins que es restableixi el subministrament

Per . Actualitzat el

Aquest matí, el Consorci d’Aigües de Tarragona ha patit una avaria que ha provocat el tall de subministrament d’aigua. Ematsa, com a proveïdor d’aigua dels municipis de La Canonja, el Catllar, Tarragona i Els Pallareros, és una de les companyies subministradores afectades.

Des de primera hora del matí, els equips tècnics d’Ematsa s’han activat per fer front a la situació i ha posat en marxa tots els recursos propis necessaris per garantir el subministrament a la població. A hores d’ara el subministrament està garantit a tots els municipis als quals presta el servei.

Tot i això, es recomana fer un ús responsable de l’aigua i evitar consums extraordinaris com sistemes de rec.

Salou disposa d’un dipòsit de reserva

El municipi de Salou s’abasteix en aquests moments d’un dipòsit d’aigua compartit amb La Pineda que conté 30.000 metres cúbics de reserva, així com de pous propis. Aquesta reserva podrà donar servei a la població durant  3 o 4 dies,  depenent de l’ús responsable que se’n faci. Aquesta mesura ha estat l’aplicada per l’Ajuntament de Salou per fer front a les conseqüències del trencament de la canonada que s’ha produït aquesta matinada a l’Ampolla.

El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) ha tallat el subministrament als seus consorciats i, de moment, s’hi està treballant, encara que no se sap quan es podrà reparar completament l’avaria.

Mentrestant, des de l’Ajuntament de Salou es demana que es faci un “ús molt responsable de l’aigua”, ja que el problema no només afecta el municipi, sinó tot el litoral.