El trencament d’una canonada del CAT deixa sense aigua fins a 63 ajuntaments de la província

Ematsa de moment garanteix el subministrament a Tarragona, El Catllar, Els Pallaresos i La Canonja

Per . Actualitzat el

El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) ha tallat el seu subministrament als seus consorciats mentre repara a contrarellotge la canonada rebentada a L’Ampolla (Baix Ebre). Es tracta de 63 Ajuntaments i 26 indústries de les Terres de l’Ebre i del Camp de Tarragona. Molts municipis s’abasteixen mentrestant de dipòsits i pous propis. Cada consorciat ha hagut de posar en marxa recursos propis per a aconseguir nodrir d’aigua els seus municipis.

A L’Ampolla mentrestant s’han retirat 23 vehicles danyats i mobiliari que la ‘riuada’ d’aigua ha arrossegat en la zona del barranc de la Borrasca i s’està netejant el fang i arreglant els desperfectes. Segons informa el CAT, el trencament ha estat causat pel col·lapse d’un tub de formigó al costat de l’AP-7, cap a les tres de la matinada, i han activat tots els recursos, materials, tècnics i personals per a fer front a “la greu situació”.

Una de les poblacions més dependents del subministrament del CAT, per exemple, és Sant Carles de la Ràpita (Montsià). L’Ajuntament ha demanat als veïns que «facin un ús mínim i responsable d’aigua» al municipi durant les pròximes hores, mentre s’avalua l’avaria i es repara.

També es fa la mateixa recomanació des de Ematsa, empresa proveïdora d’aigua La Canonja, el Catllar, Tarragona i Els Pallareros, una de les companyies subministradores afectades pel tall del CAT. Equips tècnics de Ematsa han posat en marxa tots els recursos propis necessaris per a garantir el subministrament a la població. A hores d’ara el subministrament està garantit en aquestes poblacions.