El Nàstic es classifica per la segona ronda de la Copa del Rey

Els granes guanyen l’Olot a la pròrroga gràcies a un doblet del camerunés Amang

Per . Actualitzat el

El Nou Estadi ha acollit el debut dels grana a la present edició de la Copa del Rey amb la importància d’imposar-se en aquest partit únic de l’eliminatòria per tal d’avançar a la següent i il·lusionant ronda del torneig.

L’inici del duel ha estat disputat i amb alternatives en les dues porteries, totes les aproximacions arribaven en jugada d’estratègia. Fins al minut 17, quan el capità Javi Márquez ha engaltat un xut des de 25 metres amb cama dreta sorprenent al meta visitant. Els de la Garrotxa han fet un pas endavant després del gol en contra i han agafat les regnes del partit. El Nàstic es mantenia replegat prop de l’àrea, refusant les perilloses centrades visitants des d’ambdues bandes. I a la sortida d’un córner ha arribat la igualada. Carles Mas s’ha anticipat per dalt a la sortida de cantonada i posava les taules al marcador del Nou Estadi. L’últim quart d’hora de joc ha estat dominat pels olotins, tot i que cap dels dos conjunts ha estat capaç de portar el perill a l’àrea rival.

En la represa, els homes de Toni Seligrat han sortit a per la victòria i a ser els controladors del ritme del joc. En els primers instants ho han provat Pol Ballesteros i R. Brugué amb xuts des de fora l’àrea que han trobat la bona resposta del meta Marc. Els grana es mostraven segurs defensivament i trepitjaven el camp rival amb fluïdesa, tot i no trenar la darrera passada de gol. Moltes interrupcions al joc mitjançant faltes de tots dos equips fins un bon xut de Bonilla en el minut 81 que ha sortit fregant el pal. I l’ocasió més clara ha estat per a R. Brugué, que s’ha topat amb el travesser en els darrers minuts del temps reglamentari. Abans d’anar a la pròrroga, Pol Valentín, que ha xutat alt; i Bonilla, que ha fet intervenir de mèrit al meta visitant, no han pogut moure el marcador per evitar els 30 minuts extra de la pròrroga. En el temps addicional, el tècnic grana ha realitzat el quart canvi permès en la competició copera, introduint a Amang entre els 11 protagonistes grana. I quatre minuts després, en el 111’, el camerunès ha marcat un golàs que ha fet embogir als nastiquers. El davanter grana ha engaltat un potent xut per l’escaire llarg en posició escorada, fent decantar l’eliminatòria. El mateix jugador, després d’una bona jugada de contraatac conduïda per Pol Valentín, ha marcat a plaer el tercer gol de la nit per sentenciar l’eliminatòria i celebrar la victòria amb els aficionats que han donat suport fins passades les 23 h d’aquesta nit de dijous.

Els grana buscaran acomiadar el 2019 guanyant l’últim partit de l’any davant l’Hércules CF. El partit es disputarà aquest diumenge 22 de desembre, a partir de les 17 hores, al Nou Estadi.

Alineacions
Nàstic: Bernabé, Bonilla, Goldar, J. Rodríguez, Lolo Plá (Pol V, 83’), D. Petcoff, J. Márquez (Viti, 60’), R. Brugué, Pedro (Gerard Oliva, 66’), Pol B (Amang, 107’), Albarrán.
UE Olot: Marc V, Carles Mas (Jose, 108’), Comas (Aspar, 100’), Pedro, J. A. Soler (Salinas, 79’), A. Baró, Xumetra, Chavarría, Eloi Amagat (Masó, 94), Vivi, Kilian.

Gols
1-0, J. Márquez (17′); 1-1, Carles Mas (30’); 2-1, Amang (111’); 3-1, Amang (120+2’).

Observacions
Partit corresponent a la primera ronda de la Copa del Rey 2019-2020 disputat al Nou Estadi. Partit arbitrat per Sergio Escriche Guzmán (Col·legi valencià).