Altafulla se suma a la campanya #TrenquemEstereotips contra l’ús sexista de les joguines

Per . Actualitzat el

La regidoria de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala la coalcaldessa i responsable Polítiques de Gènere, Alba Muntadas, s’ha afegit a la campanya engegada per l’Institut Català de les Dones contra l’ús sexista de les joguines #TrenquemEstereotips.

 

La campanya pretén impulsar la superació dels estereotips de gènere que es transmeten als infants a través del temps de joc i les joguines. L’objectiu és promoure l’educació en els valors i comportaments de la igualtat de gènere per facilitar que els infants desenvolupin tot el seu potencial en qualsevol àmbit de la vida, respectin les diferències i no aprenguin a discriminar per raó de gènere.

 

Les imatges de la campanya combinen joguines que fàcilment s’identifiquen amb estereotips de gènere i la seva deconstrucció per superar els estereotips sexistes que condicionen les criatures a uns determinats jocs, ja que tothom ha de poder desenvolupar la tendresa, la valentia, la sensibilitat, la iniciativa o la fortalesa.

 

Els eslògans i imatges són “Faig màgia amb la pilota de rugbi”, “Faig volar l’estel per sobre el campament” i “Condueixo per paisatges fantàstics”. En aquest sentit, s’ha fet una acció de distribució de cartells pel municipi i s’han habilitat sis tòtems informatius.

 

Els jocs i les joguines no són només un entreteniment, sinó que també són instruments que serveixen per construir imaginaris i identitats. El joc, com la nutrició, la salut, la protecció i l’educació, és essencial per desenvolupar el potencial dels infants, contribueix al seu creixement físic, mental i social.

 

La reproducció de conceptes sexistes a través de les joguines impedeix el ple desenvolupament de les persones, i atempta contra el principi d’igualtat efectiva de dones i homes.

 

D’altra banda, la coalcaldessa Alba Muntadas ha recordat que “hi haurà un racó per a la lectura de contes no sexistes a la Biblioteca Municipal”, i que, pel divendres 3 de gener, està prevista la instal·lació d’un Punt Lila al Parc de Nadal que s’ubicarà al Pavelló Poliesportiu.