L’Ajuntament crearà una línia de beques menjadors per als alumnes de les llars d’infants municipals

El projecte de pressupostos també preveu per al 2020 l’equiparació salarial dels treballadors de les llars d’infants i l’ampliació del nombre de conserges

Per . Actualitzat el

L’equip de govern planteja la creació d’una línia de beques menjadors per als alumnes de les llars d’infants municipals. Aquesta és una de les principals novetats contemplades en l’àmbit d’Educació en el projecte dels pressupostos municipals per a l’any 2020, que preveuen un increment del 22,4% respecte l’any anterior, fins a sumar 11.060.986,57 €. L’equipació salarial de tots els treballadors de les llars d’infants i l’ampliació del nombre de conserges són altres de les novetats destacades.

 

Els comptes municipals del 2020 contemplen una partida de 35.000 € per a ajuts econòmics per fer front als àpats dels alumnes de les llars d’infants municipals de famílies necessitades. Aquesta partida contempla les necessitats per al curs escolar 2020-2021, de setembre a desembre, amb la voluntat que la iniciativa tingui continuïtat durant tot el curs.

 

D’altra banda, les condicions econòmiques de la seixantena de treballadors de les llars d’infants municipals provinents de subcontractes s’equipararan, si s’aproven els comptes, a la de la resta de treballadors municipals. La mesura està valorada en 1.200.000 €.

 

Enncara en l’àmbit del personal laboral, la previsió per a l’any vinent és ampliar de manera notable la plantilla de conserges als centres educactius públics, que passarà de 20 a 30.

 

Els pressupostos 2020 també preveuen que l’any vinent es puguin dedicar 700.000 € per al manteniment de les escoles de la ciutat. Aquests diners es desglossen en 400.000 € pendents d’executar del 2019 i altres 300.000 € per a l’exercici vinent. Algunes de les principals actuacions ja previstes permetran la reforma del nucli sanitari de l’Escola Pau Delclòs, la impermeabilització de la coberta i reparació de la façana de l’Escola Sant Salvador i millores en l’accessibilitat de l’Escola Cèsar August.

 

 

Memòria històrica

 

El projecte de pressupostos també preveu una partida de 15.000 € per impulsar diferents actuacions en l’àmbit de la memòria: senyalització d’espais de la memòria, rutes pedagògiques per als centres docents, conferències i visites guiades, entre d’altres activitats.