La regidora Anna Magrinyà (JuntsxCat), denunciada per falsificar certificats municipals d’assistència

Hauria presentat un centenar de documents falsos a la Diputació de Tarragona, on té plaça d’interina

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Torredembarra ha informat que la regidora Anna Magrinyà (JuntsxCat) hauria justificat absències laborals amb certificats municipals d’assistència a òrgans col·legiats, que són falsos en la seva major part.

Tal com expliquen en un comunicat, «es tracta d’una pràctica que s’hauria produït de manera reiterada i dilatada en el temps. Al voltant d’un centenar de certificats de sessions plenàries inexistents o bé de juntes de govern a les quals, per la seva condició de regidora a l’oposició, no hi ha assistit mai. Els certificats són falsos, tant pel seu contingut com per les signatures dels fedataris públics que hi consten, i s’ha dut a terme ús fraudulent de l’escut oficial de l’Ajuntament»

També afirmen que el secretari municipal ha posat els fets en coneixement de la Fiscalia de Tarragona i que l’Ajuntament, com a institució, ha donat suport a aquesta decisió i, ahir mateix, va presentar un escrit a la Fiscalia en el mateix sentit.

Magrinyà té plaça d’administrativa com a funcionària interina a la Diputació de Tarragona, institució a la qual presumptament va presentar els certificats municipals d’assistència falsos i on el sistema de comprovació rutinària de justificants dels empleats va permetre detectar aquestes irregularitats. L’entitat ha procedit a la suspensió provisional de funcions i a la comunicació dels fets al ministeri fiscal.

En el seu comunicat, l’Ajuntament torrenc afirma que »independentment del recorregut judicial que pugui tenir aquesta situació, pràctiques d’aquest tipus són èticament reprovables i malmeten la imatge de Torredembarra, del seu Ajuntament, dels polítics i polítiques i dels treballadors i treballadores públics. Qui actuï d’aquesta manera no pot representar Torredembarra ni formar part de la Corporació Municipal. Per tots aquests motius, l’Ajuntament demana una explicació pública de la regidora Anna Magrinyà i que actuï en conseqüència.»