L’Ajuntament crea la Taula de Desenvolupament Econòmic

L’objectiu és aconseguir que els agents vinculats a les àrees de Cultura, Patrimoni, Turisme, Esport i Comerç esdevinguin veritables motors econòmics de la ciutat

Per . Actualitzat el

La Taula de Desenvolupament Econòmic pretén establir sinergies entre els diferents departaments municipals, per col·laborar i fomentar el treball en equip per al disseny de projectes d’interès comú. Aquesta taula està promoguda per Tarragona Impulsa, i s’inscriu dins el Pla d’Acció de Desenvolupament Econòmic Local i Ocupació de Tarragona (2018-2022). «L’objectiu és aconseguir que els sectors de la Cultura, el Patrimoni, el Turisme, l’Esport i el Comerç esdevinguin veritables motors econòmics de la ciutat i siguin capaços de generar ocupació i oportunitats de negoci. I, a més a més, impulsar la creació d’un espai de treball conjunt integrat pel sector públic, en primera instància, i que prevegi la incorporació de nous membres provinents del sector públic i privat», explica la consellera de Desenvolupament Econòmic, Laura Castel, que lidera aquesta iniciativa. I afegeix: «A partir d’aquesta mesa de treball s’elaboraran projectes comuns que responguin a la necessitat de diversos agents implicats».

Per aquest motiu, hi han participat les conselleries de Desenvolupament Econòmic, Turisme, Educació, Ocupació, Comerç, Cultura i Patrimoni; les àrees que es consideren més estratègiques en l’activació econòmica.

La Taula de Desenvolupament Econòmic detalla els sectors estratègics als quals es dirigeix aquest projecte de coordinació, que són el turístic, el químic, el portuari, el cultural, el comercial i l’esportiu. «Avui ha estat el punt d’inici per vertebrar col·laboracions i aliances amb els actors econòmics i socials, així com el teixit productiu, la Universitat i els centres de transferència tecnològica», ha afegit Castel. «Tarragona ha de liderar el territori i l’eina principal és a través de la cultura i el patrimoni. Tenim un potencial que no existeix enlloc més però l’hem de saber explotar. Per aconseguir-ho és bàsic coordinar-nos entre els nostres departaments i, després, fer-ho amb els agents econòmics de la ciutat per donar respostes».

La pròxima reunió serà a principis de l’any vinent on ja es treballarà en un calendari concret dels principals projectes previstos per als pròxims sis mesos.