Teatre solidari a l’Auditori Josep Carreras a favor del Comitè Oscar Romero

Per . Actualitzat el

El pròxim diumenge dia 15 de desembre, l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca acollirà un espectacle benèfic en favor d’un projecte sociosanitari impulsat pel Comitè Solidari Oscar Romero al departament de Hueheutenango (Guatemala), amb l’objectiu d’ampliar i millorar les instal·lacions de l’hospital públic de la zona. Aquest projecte s’emmarca dins dels diversos projectes de cooperació que realitza aquesta ONG, present a Tarragona i a Reus,  principalment en països de l’Amèrica Central. L’ànima d’aquesta entitat solidària és el pare jesuïta Francesc Xammar, però des de Tarragona l’acompanyen molts professionals mèdics que dediquen part del seu temps lliure i de vacances a intentar mitigar les grans mancances que pateixen aquests països en matèria de salut i atenció mèdica.

El doctor Miquel M. Biarnès, director del CAP Llevant de la Xarxa de Santa Tecla, és un dels metges implicats en el projecte de Huehuetenango. «Es tracta d’un projecte que va començar ara fa quatre anys i el seu objectiu principal és facilitar l’accés de la població a una sanitat de qualitat. De moment s’han obert dues consultes populars en zones molt rurals i ara l’objectiu és ajudar a rehabilitar l’hospital de Jacaltenango perquè sigui l’epicentre d’atenció sanitaria de la zona», afirma.

Gala de teatre solidària

El diumenge dia 15 de desembre, l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca acollirà l’obra de teatre La jaula de las locas (versió en català), a càrrec de la companyia de teatre amateur la Teatr’Era, de Castellvell del Camp, sota la direcció de Jordi Mateu.  La representació començarà a les 19 hores i les entrades ja estan a la venda, al preu mínim (donatiu) de 10 €. Es poden reservar als telèfons 680147420 i 696124356, o bé a l’adreça de correu electrònic cortgn@gmail.com. També hi ha la possibilitat de col·laborar en la fila zero, fent un ingrés al compte ES05 2100 0392 150200083295.