La Ciutat Residencial, un espai que fa pena

El grup municipal de Junts per Tarragona portarà al ple una moció per tal de reobrir l’equipament a la ciutadania

Per . Actualitzat el

Han passat vuit anys des que la Generalitat va decidir tancar la Ciutat Residencial per les grans pèrdues que ocasionava. Prop d’una dècada durant la qual l’espai s’ha anat degradant, tot i la seva immillorable ubicació a tocar de la platja Llarga. El grup municipal de Junts per Tarragona ha fet públiques unes fotografies per denunciar l’estat precari en què es troba l’equipament i per instar el consistori a posar fil a l’agulla per reobrir-lo a la ciutadania.

«Cal dignificar-la i obrir-la, d’una vegada per totes, a la ciutadania», ha manifestat la consellera de Junts per Tarragona, Elvira Vidal, que ha recordat que «l’àrea de Llevant pateix una enorme mancança de serveis públics mentre tenim un espai de 14 hectàrees tancat».
En aquest sentit, el Grup Municipal de Junts per Tarragona proposa «l’elaboració d’un estudi que determini les necessitats en matèria d’equipaments públics i, posteriorment, elaborar un projecte amb coordinació amb la Generalitat i amb un procés de participació ciutadana».
La consellera de Junts per Tarragona avança que l’espai es podria aprofitar «per ubicar serveis municipals que el veïnat fa anys que reclama, com ara una oficina que realitzi les funcions de l’Oficina Municipal d’Atenció a la Ciutadania (OMAC), una altra de la Guàrdia Urbana per incrementar la presència d’agents i diferents locals adreçats a totes les entitats veïnals, socials, esportives, ecologistes i culturals dels barris propers».
També proposa aprofitar aquest extens equipament abandonat per habilitar un aparcament, «ja que encara no s’ha trobat cap alternativa a l’eliminació de places a la platja Llarga», ha apuntat Vidal, qui assenyala que fins i tot es podria crear un centre d’interpretació de la natura, tallers i horts urbans.
La regidora de Junts per Tarragona considera que l’equip de govern «hauria d’iniciar la negociació per tal de reobrir, al més aviat possible, la Ciutat Residencial i destinar-la a usos públics que millorin la qualitat de vida de la ciutadania». La proposta de Junts per Tarragona s’elevarà al pròxim plenari municipal mitjançant una moció.
La Ciutat Residencial es va crear durant la dictadura franquista i acollia famílies que venien de vacances d’estiu.