Nou detinguts en una operació contra el tràfic de drogues

Les plantacions indoor de marihuana estaven situades en la localitat de Puigdelfi

Per . Actualitzat el

Agents de la Policia Nacional han procedit a la detenció de nou presumptes integrants d’un grup criminal que operava a les províncies de Barcelona i Tarragona, dedicats a l’elaboració i distribució de marihuana.
L’operació es va iniciar el mes de juliol passat quan els investigadors van tenir coneixement de l’existència del que fet i fet van resultar ser tres plantacions en finques rústiques de la localitat de Puigdelfí.
Durant el desenvolupament de la mateixa es va poder dilucidar que si bé el cultiu i el tractament de la marihuana es duien a terme en la citada localitat tarragonina, la seva distribució i venda es materialitzava a través d’una associació cannàbica situada a Barcelona i regentada pel capitost de l’organització.
Les persones detingudes, presumptament s’ocupaven tant del cultiu cuidat i processament de les plantes de marihuana en tres plantacions *indoor localitzades *Puigdelfí (Tarragona), així com també de la seva distribució i venda.

Utilitzaven una associació cannàbica amb aparença legal per al tràfic d’estupefaents

El clan desarticulat s’aprofitava de l’aparent cobertura legal que li atorgava l’associació en estar formalment constituïda i registrada, per a així traficar amb substàncies estupefaents. Les seves activitats il·lícites els reportaven grans beneficis econòmics en eliminar intermediaris en les transaccions ja que la parella del principal membre del clan, regentava i era l’administradora de l’entitat *cannábica de Barcelona, des d’on venien i distribuïen a tercers les substancies estupefaents que prèviament havien conreat i elaborat a les  cases hivernacle de *Puigdelfí. L’associació *cannábica funcionava com un *coffee *shop, és a dir oferint diferents classes de marihuana als seus clients, en forma de cabdells o com a cigarrets embolicats, si bé ho feien en grans quantitats. La legislació espanyola sobre aquest tema no permet aquest tipus de pràctiques i per tant es tracta d’exemple més de tràfic de substàncies estupefaents.

Les detencions dels integrants de l’organització es van dur a terme en tres registres domiciliaris practicats en *Puigdelfi (Tarragona) i altres tres realitzats a la ciutat de Barcelona. Fruit dels mateixos es van aprehendre 3385 plantes de marihuana, 120 kg de cabdells; 4000 cigarrets de marihuana; 1,5 kg de resina d’haixix; i es va intervenir nombrosa maquinària i utensilis per al cultiu, tractat i processament de la substància estupefaents; 528.000 euros en efectiu; així com diversos comptes corrents bancaris amb un saldo de més de 170.000 euros.

Un restaurant amb el qual blanquejaven els diners procedents del narcotràfic

D’altra banda s’han localitzat a nom dels integrants del clan diverses propietats immobiliàries entre les quals es trobava un establiment de restauració, així com diversos immobles de lloguer, tots ells utilitzats com a estratagema legal per a introduir en el mercat financer els elevats guanys que obtenien gràcies a les seves activitats il·lícites.

L’energia necessària per a alimentar les instal·lacions era presa fraudulentament de l’escomesa general, amb el consegüent risc de sobrecàrrega i avaria que pot generar-se per als habitatges confrontants.

Els nou detinguts, set dels quals de nacionalitat espanyola, un belga i l’últim veneçolana, ho van ser com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, blanqueig de capitals, defraudació de fluid elèctric i pertinença a grup criminal. Després de ser posats a disposició judicial, es va decretar l’ingrés a la presó provisional dels tres màxims responsables, quedant la resta del grup en llibertat amb càrrecs i sotmesos a mesures cautelars.