El REC s’inagura oficialment amb la projecció de l’òpera prima de Montesinos, ‘Cuerdas’

Per . Actualitzat el

El Festival REC inagura, oficialment, la seva XIX edició amb la projecció de CUERDAS, la primera pel·lícula del director tarragoní José Luis Montesinos, aquesta nit a l’Antiga Audiència de Tarragona. 

La projecció inagural d’aquest dimarts és l’avantasala d’un prorgrama que s’allargarà del 3 al 8 de desembre i que inclou una desena d’Òperes Primes nacionals i internacionals que mostren el bo i millor de les primeres obres d’artistes que encara no han estat estrenades al cinema. 4 pel·lícules candidates als Òscar. 4 nous llargmetratges del Programa Emergències, que retraten algunes de les urgències que mouen l’actualitat del nostre planeta. 

Aquests són alguns dels plats forts del Festival REC 2019, que torna a Tarragona del 3 al 8 de desembre de 2019 en diversos escenaris de Tarragona i amb l’objectiu de traslladar alguns dels noms més punters de l’actualitat cinematogràfica a la ciutat. 

Enguany, el festival torna a la ciutat amb un programa ple del que ja s’ha convertit, amb el pas dels anys, en l’autèntica especialitat del Festival REC, com són els primers llargmetratges en els que els autors aboquen bona part de les seves influències i el seu univers. Seguint aquest estil, en aquesta edició de 2019, la cita amb el cinema de la ciutat de Tarragona ens porta films que destaquen per la seva capacitat expressiva i que han estat seleccionats a diversos festivals d’arreu del món. 

José Luis Montesinos retorna al Festival REC amb ‘CUERDAS’

Un desafortunat accident deixa incomunicada a l’Elena, una jove tetraplègica, a una masia al camp. Allà només té a l’Athos, un gos especialment ensinistrat per ajudar-la. Però les coses no succeiran com tots esperaven, i s’haurà d’enfrontar a qüestions imprevistes. 

El llargmetratge compta amb referents clàssics com Sola en la oscuridad o les històries de l’univers Stephen King (Misery) i el director ens regala tota una carta d’amor al cinema i a fer cinema. El debutant Montesinos treu suc a un guió propi per demostrar la seva capacitat narrativa i endinsar-nos en una història on la tensió es torna asfixiant. 

Vell conegut del festival -en el que ha col·laborat en diverses ocasions- José Luís el “Monty” ha aconseguit al voltant de 200 premis amb els seus curtmetratges, incloent-hi el Premi Goya per El corredor (2014).

Amb la seva òpera prima CUERDAS, estrenada a la Secció Oficial del Festival de Sitges, el director tarragoní demostra que està preparat per a grans reptes a la seva prometedora carrera. El seu primer llargmetratge protagonitzarà la Projecció Inaugural del festival, el dimarts 3 de desembre a les 22 hores.

Més informació sobre ‘CUERDAS’ 

José Luis Montesinos, 2019, Espanya, VO Castellà Sub. Anglès, 87’

Cast:  Paula del Río, Miguel Ángel Jenner, Jordi Aguilar

Dimarts 3 | 22h | Antiga Audiència

Un desafortunat accident deixa incomunicada a l’Elena, una jove tetraplègica, a una masia al camp. Allà només té a l’Athos, un gos especialment ensinistrat per ajudar-la. Però les coses no succeiran com tots esperaven, i s’haurà d’enfrontar a qüestions imprevistes. Amb referents clàssics com Sola en la oscuridad o les històries de l’univers Stephen King (Misery), el director ens regala tota una carta d’amor al cinema i a fer cinema. 

El debutant Montesinos treu suc a un guió propi per demostrar la seva capacitat narrativa i endinsar-nos en una història on la tensió es torna asfixiant. Vell conegut del festival, el “Monty” ha aconseguit al voltant de 200 premis amb els seus curtmetratges, incloent-hi el Premi Goya per El corredor (2014). Amb la seva òpera prima CUERDAS, estrenada a la Secció Oficial del Festival de Sitges, el director tarragoní demostra que està preparat per a grans reptes a la seva prometedora carrera.

Festival de Sitges. Competició Oficial.