2009-2019 – 10 anys informant gratuïtament el territori

‘NotíciesTGN’ celebra el seu desè aniversari com a mitjà consolidat i de proximitat en els municipis del Tarragonès nord i el Baix Penedès

Per . Actualitzat el

Aquest 2019, NoticiesTgn, el setmanari de distribució gratuïta, celebra el desè aniversari del seu naixement. Era el 29 de setembre de 2009 quan aquest mitjà de comunicació amb vocació de proximitat sortia als carrers dels municipis del Tarragonès i el Baix Penedès. Un dècada en la qual ha distribuït prop de 12 milions d’exemplars a través d’expositors ubicats a centres sanitaris i socials, en negocis de particulars i en seus d’institucions i entitats del territori, explicant l’actualitat des d’un punt de vista de mitjà de proximitat i enfocat a la difusió de l’activitat assistencial del territori. Amb una tirada setmanal de 25.000 exemplars acreditats per l’OJD i amb el suport del portal noticiestgn.cat i de les xarxes socials, la capçalera està plenament consolidada dins de l’àmbit mediàtic de les comarques tarragonines i compta amb una audiència fidel de prop de 170.000 lectors setmanals (24.000 diaris).  L’equip de la redacció de NotíciesTGN celebra aquest aniversari del mitjà amb il·lusió i es prepara per aforntar una nova temporada amb el repte de continuar informant la ciutadania en una època de gran transcendència política i social.

On ens pots trobar?

Un dels punts forts del setmanari NotíciesTGN és la seva bona distribució. Amb una tirada de 25.000 exemplars setmanals, Notíciestgn arriba cada dimecres a un total de 32 municipis de la zona nord de la demarcació (vegeu gràfic). La publicació té presència als carrers a les poblacions del Tarragonès i del Baix Penedès a través d’expositors i de punts de lectura ubicats a centres sanitaris i socials, a espais d’institucions públiques i a establiments privats de cada municipi. A Tarragona capital (entre centre, Llevant i Ponent), la distribució és d’uns 12.000 exemplars setmanals a través d’una seixantena d’expositors als carrers i uns 50 punts de lectura. La resta d’exemplars es distribueix estratègicament al conjunt de municipis del territori, i és rellevant el fet que es reparteix als municipis menys poblats de l’interior Tarragonès i el Baix Penedès, on molts mitjans de comunicació locals no hi arriben per estratègia comercial.
NotíciesTGN es difon també a través dels centres de salut que la Xarxa de Santa Tecla té implantats a les dues comarques. Es tracta de més de quaranta espais amb màxima afluència de visitants cada dia (hospitals, ambulatoris i consultoris mèdics), fet que possibilita que NotíciesTGN arribi cada setmana a milers de llars. En el cas dels consultoris rurals, és normal que els veïns i veïnes del poble s’apropin cada dimecres al centre de salut per recollir el setmanari.
NotíciesTGN també es troba al centre sanitari de referència del territori, l’Hospital Joan XXIII, i a institucions com ara ajuntaments i delegacions de la Generalitat, biblioteques, centres cívics, casals, facultats de la URV, etc. La resta de la distribució es completa amb expositors a negocis oberts al públic, centres comercials i amb punts de lectura a bars i restaurants.

Gairebé 12 milions d’exemplars distribuïts al Tarragonès i el Baix Penedès des de la tardor de 2009

El setmanari NotíciesTgn esdevé una plataforma ideal per a empreses i negocis que necessiten donar a conèixer el seu producte i atraure l’interès dels clients potencials que fan vida a les comarques tarragonines. Des que va publicar-se per primera vegada el setembre de 2009 (vegeu la primera portada en la fotografia), NotíciesTGN ha distribuït de manera gratuïta prop de 12 milions d’exemplars entre els municipis del Tarragonès i el Baix Penedès. A efectes d’audiències, segons el darrer Baròmetre de la Comunicació de Catalunya, cada número té uns 170.000 lectors setmanals (uns 24.000 diaris), el que en l’acumulat de 10 anys  es tradueix en un aproximat de 81 milions de lectures.
El setmanari, fidel a la seva vocació de servei per sobre de criteris mercantilistes, ofereix uns preus publicitaris molt competitius, especialment per a aquells clients que aposten per campanyes publicitàries regulars i/o de llarga durada.
Un dels avantatges que aporta la tirada setmanal és que els anuncis, amb una única sortida, tenen una vida útil de diversos dies i, per tant, amb més possibilitats d’impacte que en els mitjans diaris, que tenen una validesa informativa de poques hores.
NotíciesTgn disposa, a més, d’un equip de disseny propi per produir anuncis per als clients que ho requereixin de manera totalment gratuïta. Per conèixer els preus especials i les possibilitats que ofereix notíciestgn cal posar-se en contacte amb el departament comercial  (publicitat@noticiestgn.cat, jcano@noticiestgn.cat o bé al telèfon 686703910).

Productora de continguts audiovisuals

L’aposta de NotíciesTgn pels continguts periodístics audiovisuals va començar l’any 2014. Després de diversos anys creant vídeos d’ús propi per tal de complementar la informació del setmanari en paper a través del portal web noticiestgn.cat, l’equip de NotíciesTgn va posar en marxa una productora de continguts audiovisuals adreçada a empreses i entitats del territori interessades a generar els seus propis vídeos i fer-los arribar al seu públic a través d’un canal propi de televisió per Internet o a través de les xarxes socials.
La fórmula és molt senzilla. L’equip periodístic de NotíciesTgn enregistra, redacta i munta els vídeos que l’entitat demana en format professional i els posa a disposició del client per a la distribució de continguts més adient. Aquest servei  permet que entitats i empreses disposin de tot un equip professional televisiu que s’encarrega de vetllar perquè els seus actes més rellevants siguin visibles en format vídeo a les xarxes socials, un canal de distribució cada vegada més còmode i present en la societat tarragonina. El canal de vídeos també permet dotar el tradicional web corporatiu de l’entitat i/o empresa de nous continguts audiovisuals de qualitat i reforçar la seva política comunicativa amb vídeos de curta durada especialment produïts per al públic consumidor d’informació a través d’Internet.
Durant els darrers anys són moltes les empreses que han confiat en l’experiència de NotíciesTGN per editar els seus vídeos. Entre els clients de la productora audiovisual de NotíciesTgn hi ha el Port de Tarragona, la Cambra de Comerç de Tarragona, Activa Mútua, Salut i Treball, la Xarxa de Santa Tecla i Rambla Music, entre altres.
Per a més informació sobre el servei, tel.: 977 25 99 11 o bé a l’a/e: redaccio@noticiestgn.cat.