Tot a punt per a les primeres intervencions artístiques del P-Art Baixa Circuit

Dissabte es pintaran els murs de dos immobles situats a la cruïlla entre els carrers Cartagena i Nou de Santa Tecla

Per . Actualitzat el

Aquest dissabte al migdia s’inaugura el P-Art Baixa Circuit, un projecte que vol apropar l’art a la ciutadania i utilitzar-lo com a eina reivindicativa. Es tracta d’una iniciativa del col·lectiu CreActives que compta amb el suport, entre d’altres, de l’Ajuntament de Tarragona.

Els artistes Marta Contreras, Berta Artigal i Tziki pintaran els murs de dos immobles situats a la cruïlla entre els carrers Cartagena i Nou de Santa Tecla, primera etapa d’un circuit artístic que es preveu que tingui un llarg recorregut.

Els objectius del projecte, a més de crear aquest llegat artístic, són reivindicar la història i el patrimoni del barri, establir un projecte de llarga durada que integri l’art actual als carrers del barri del Port i enfortir els vincles de pertinença del conjunt del veïnat del barri.

El programa complet de la jornada és el següent:

  • 9 h – S’inicia la pintura als murs (realització en directe a càrrec dels artistes)
  • 10.30 h. Comença ruta caminada a càrrec de l’arquitecte i expert en el barri, Ramon Aloguín, que ens explicarà el llegat del barri. Mentre els veïns i altres interessats (el número màxim del grup per a la visita és de 30 persones), els artistes treballen en les seves obres. Per a la visita guiada cal inscripció prèvia a creactivestgn@gmail.com.
  • 12 h – Comença el vermut al carrer Cartagena (zona de cul de sac). Música de fons per amenitzar la trobada
  • 14 h – Finalització de les intervencions, paraules a càrrec dels artistes, que explicaran les seves obres. També es presentarà el web (accessible a través del QR) que emmarcarà les obres amb biografies dels artistes i fitxes històriques.

Els artistes seleccionats duran a terme una proposta artística per a l’espai assignat, que és cedit amb permís del propietari i d’acord amb els requisits patrimonials de cada indret. La llibertat creativa de cada artista serà salvaguardada, tot i que es dóna un marc de context narratiu perquè elaborin la proposta dels murals, basat en la història del barri (la seva vinculació amb el port, la seva rellevància industrial i comercial, la seva estretíssima vinculació amb el mon del vi i també amb la cultura, etc.).

L’organització va a càrrec de CreActives que és un col·lectiu sorgit a finals del 2018 al Barri del Port de Tarragona i està format per: Laura Royo González, Leo Sanchis Hernández, Montse Gestí Andreu, Marina Vives Cabré i Loli García-Anton.