Tècnics de la Casa Sant Josep expliquen el seu model de treball a Madrid

Adela Anglès i Pau Cerdan van participar en el IV Congreso Interés Superior del Menor, on van parlar dels acolliments d’urgència

Per . Actualitzat el

Del 13 al 15 de novembre es va realitzar a Madrid el IV Congreso Interés Superior del Menor. Acogimiento familiar: hacia nuevos modelos, organitzat per l’EASEAF (Asociación estatal de acogimento familiar). Des de l’organització d’aquest congrés van convidar Adela Anglès, del Centre d’Acolliments Familiars i a Pau Cerdán, del Servei de Preadoptius, ambdós pertanyents a la Fundació Casa Sant Josep, a participar a la taula rodona «Acogimiento de Urgencia y tránsito a otras medidas de protección», dins de la sessió «Acoger Hoy: buenas prácticas en acogimiento».

La intervenció dels dos tècnics de la Casa Sant Josep es va centrar en la presentació del model de treball creat entre els dos serveis per tal de facilitar el trànsit d’aquells infants que han viscut temporalment en famílies d’acollida d’urgència i diagnòstic i que han d’anar a viure a una família adoptiva.

«Són nens i nenes que han de vincular-se a una nova família, l’adoptiva, després d’haver viscut durant mesos o fins i tot anys amb una primera família acollidora. Aquests infants estableixen una vinculació sana i segura amb uns primers acollidors, els quals han de facilitar el canvi i la construcció d’una nova vinculació amb la família adoptiva. Amb l’ajuda dels tècnics dels dos serveis procurem que aquest trànsit sigui el menys traumàtic pels infants i a la vegada gratificant i tranquil·litzador per les dues famílies», asseguren els tècnics. Amb aquesta ponència es va posar sobre la taula la necessitat d’acompanyar durant tot el procés a tots els protagonistes, a través de rituals que permetin la gestió de les diverses emocions que es poden generar, ressaltant la importància de la presència dels tècnics i de les seves intervencions.

El congrés va comptar amb la participació d’un gran ventall de professionals de l’Estat espanyol i també internacionals.