Unes 120 activitats per fer més atractiu el comerç local durant les festes

La iniciativa arrenca el 29 de novembre amb la festa d’encesa de les llums

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Tarragona i les entitats comercials de la ciutat plantegen, amb el lema ‘Arrodonim el Nadal’, prop de 120 propostes per dinamitzar i promocionar el comerç local. La potenciació de la festa d’encesa de llums, aquest divendres, se suma a accions com el Nadal Musical, el concurs d’aparadors o una gimcana pels comerços per engrescar la ciutadania a passejar pels carrers de Tarragona. La campanya, presentada públicament aquest dimarts en roda de premsa per la consellera de Comerç, María José López, comença oficialment aquest divendres i s’allarga fins a la festivitat de Reis.

 

Aquest divendres 29 de novembre s’encendrà l’enllumenat de Nadal als carrers i places de la ciutat. La festa d’encesa “La Força de la llum” tindrà lloc a la Rambla Nova, com els anys anteriors, però s’amplia i es potencia amb activitats de 17 a 19 h, amb berenar infantil, l’animanció infatil d’Edo i actuació dels Brodas Bros.

 

A partir del 6 de desembre começaran diferents actuacions d’animació infantil i familiar a les principals àrees comercials de Tarragona, amb jocs, tallers i un tió de Nadal. A partir del 13 de desembre s’hi afegiran, a més, una trentena d’actuacions musicals en viu pels carrers comercials del centre i els barris de Llevant, Nord i Ponent de la ciutat, en una aposta ja consolidada. Les escoles de ball de Tarragona s’incorporen al nombrós grup d’artistes i entitats que mostren el seu treball al carrer.

 

Un total de 75 espais de la ciutat lluiran més de 800 motius nadalencs diferents, tots utilitzant bombetes led. La il·luminació es mantindrà durant tota la campanya nadalenca, fins al 6 de gener del 2020, de 18 a 23 h. Els pessebres muncipals s’ubicaran enguany a la plaça Anselm Clavé i a Parc Riu Clar.

 

Les tradicionals fires mantenen les dates i ubicacions habituals dels darrers anys. La Fira de l’Oli DO Siurana s’ubicarà a la plaça Corsini del 29 de novembre a l’1 de desembre, la Fira de Nadal estarà situada a la Rambla Nova (Tram Teresianes) del mateix 29 de novembre al 24 desembre, mentre que la Fira d’Artesania s’ubicarà a la Rambla Nova (entre carrers Fortuny i Unió) del 2 de desembre al 10 de gener.

 

Una gimcana dels aparadors de Nadal adreçada als infants de 4 a 14 anys, un concurs d’aparadorisme nadalenc, la clàssica cantada de Nadales a la plaça Corsini (18 de desembre, de 9 a 12 h) organitzda per ESPIMSA i una acció solidària en benefici de la Fundació Estela són altres de les activitats previstes durant aquestes setmanes.

 

La consellera de Comerç, María José López, ha destacat “la bona sintonia amb les entitats comercials de la ciutat, que faciliten una col·laboració pública-privada exemplar”. I ha afegit: “Durant aquestes festes de Nadal pretenem que hi hagi una dinamització constant perquè la gent, tant la d’aquí com la de fora, passegi i gaudeixi de la ciutat i faci les seves compres a Tarragona”.

 

Per facilitar les compres, les botigues de Tarragona podran oferir tiquets d’aparcament gratuït als aparcaments de plaça Corsini, Joan XXIII, avinguda Catalunya i President Companys, gestionats per Espimsa i Aparcaments Municipals de Tarragona.

 

El detall de les activitats es pot consultar al web http://nadal.tarragona.cat i a l’aplicació per a dispositius mòbils TGN Agenda.