Comença la commemoració del Dia Internacional de les persones amb discapacitat

Per . Actualitzat el

El proper 3 de desembre es commemora el Dia Internacional de la Discapacitat, per aquest motiu la conselleria de Capacitats Diverses de l’Ajuntament de Tarragona i el Consell Municipal de la Discapacitat han organitzat una sèrie d’actes per fomentar els drets efectius i l’autonomia personal d’aquest col·lectiu, així ho ha explicat la consellera Carla Aguilar-Cunill en roda de premsa.

Dels actes previstos, cal destacar que per primera vegada s’ha organitzat una Jornada sobre l’autonomia personal que tindrà lloc el dia 27 de novembre, a partir de les 10 del matí, a l’Espai Jove Kesse, amb diferents ponències. Hi haurà dues taules tècniques sobre la figura de l’Assistent Personal amb l’experiència de l’Ajuntament de Barcelona, de la Federació Ecom i l’Associació de Professionals de l’Assistència personal, a més de testimonis directes.

D’altra banda, s’impartiran tallers de la campanya “Respecta” a la Fundació Onada sobre la prevenció de la violència masclista en l’àmbit de la discapacitat, com a prova pilot.

El 3 de desembre, Dia Internacional de les persones amb Discapacitat, a partir de les 9.45 hores hi haurà una concentració d’entitats que treballen en aquest àmbit a la plaça de la Font, on esmorzaran i exposaran els seus treballs. A les 10.30 hores es llegirà el Manifest en format lectura fàcil i llengua de signes que enguany porta com a lema “Pels drets efectius i l’autonomia personal”. A continuació, hi haurà actuacions musicals i ballada de gegants, la Geganta Frida i el Gegantó Sant Rafael, a més del grup de gralles del CPEE Sant Rafael. A les 12 del migdia, sortirà una marxa reivindicativa pels drets de les persones amb diversitat funcional. El recorregut serà de la plaça de la Font fins a la Font del Centenari.

També cal assenyalar, que el 4 de desembre és el Dia Internacional de l’Accessibilitat i es realitzarà una acció a l’Ajuntament, on se senyalitzaran els espais amb pictogrames amb l’Associació Todos en Azul.