Més de 1.500 atletes participen amb èxit a la Mitja Marató més sostenible

Xavi Garcia i Mayte Colmenarejo han estat els guanyadors de la cursa dels 21 km

Per . Actualitzat el

Un total de 1.547 atletes han acabat aquest diumenge a la 28a edició de la Mitja Marató + 10k Ciutat de Tarragona, marcada pel vent i per l’aposta de la sostenibilitat i la consolidació de la utilització de l’Anella Mediterrània com a epicentre de la cursa.

 

El primer atleta a completar el circuit dels 21 quilòmetres 97 metres ha estat Xavi Garcia, amb un temps de 1 h 13 min 25 seg. En categoria femenina, la guanyadora ha estat Mayte Colmenarejo, que ha necessitat 1 h 30 min 43 seg.

 

Pel que fa a la cursa de 10 quilòmetres, el primer home classificat ha estat Ivan Docampo, amb una marca de 31 min 28 seg. En categoria femenina s’ha imposat Núria Gil amb un temps de 35 min 46 seg.

 

Entre les dues proves hi havia 1.795 atletes inscrits, dels quals 1.545 han arribat a la línia d’arribada.

 

L’intens vent que aquest cap de setmana ha bufat al Camp de Tarragona ha estat un dels protagonistes de la jornada i dels preparatius de la cursa ja que, a banda de condicionar les prestacions dels atletes, també ha obligat a no utilitzar per seguretats alguns elements característics, com els arcs inflables a la línia de sortida i de meta.

 

A banda del vent, l’aposta per la sostenibilitat ha estat un dels trets característics d’aquesta edició. Dos dels avituallaments s’han fet amb gots de paper cartró, enlloc de les ampolles de plàstic habituals. Tenint en compte la proximitat dels vestuaris respecte la línia d’arribada també s’ha prescindit per primera vegada del ponxo de plàstic que es lliurava als corredors quan acabaven la cursa. Prop de 300 persones voluntàries han col·laborat un any més amb la cursa, en tasques logístiques com els punts d’avituallament habilitats durant el circuit.

 

La consellera d’Esports, María José López, ha valorat positivament el desenvolupament de la cursa: “Gaudir durant gairebé 30 anys d’una cursa d’altíssim nivell com aquesta, amb atletes locals i molts d’altres vinguts de tots els punts de Catalunya i l’Estat, és una bona mostra de la capacitat organitzativa de la ciutat. Cal agrair la feina dels corredors i els voluntaris, així com tota la gent del món atlètic de la ciutat, que fomenten i fan possible la pràctica d’aquest esport dia a dia”.

 

El Palau d’Esports Catalunya s’ha utilitzat per segon any consecutiu com a espai de lliurament de dorsals i també ha acollit diferents estands amb informació i productes atractius per als atletes.

 

D’altra banda, el dimarts 10 de desembre s’acaba el termini d’admissió de les imatges participants al 19è certamen fotogràfic de la Mitja Marató. La millor sèrie de tres fotografies rebrà un premi de 700 €, mentre que cadascun dels autors de les millors fotografies individuals rebrà 200 €. El lliurament de premis tindrà lloc el dimarts 17 de desembre en un acte a l’Ajuntament de Tarragona. Les bases completes del concurs es poden consultar a la pàgina web www.mitjatarragona.cat.

 

La Mitja Marató + 10 k Ciutat de Tarragona està organitzada pel Patronat Municipal d’Esports de Tarragona i compta amb el patrocini de CaixaBank i Repsol.