La nova Estrella Michelin de Tarragona promociona la Ruta de l’Oli i de l’Aigua

Per . Actualitzat el

La flamant nova Estrella Michelin de la província de Tarragona, el xef Pep Moreno del restaurant Deliranto de Salou, ha participat aquest cap de setmana a la promoció de la Ruta de l’Oli i de l’Aigua que transcorre per l’interior de les comarques de Lleida. El prestigiós cuiner va aixecar gran expectació a la Plaça Corsini amb un showcooking en directe per elaborar un gelat d’oli verge extra d’arbequina del què va oferir més de 300 degustacions. A la tarda també hi va haver un ‘berenar’ amb 250 racions de pa, oli i xocolata.

La presència de Pep Moreno s’ha emmarcat en una fira celebrada a Tarragona per donar a conèixer l’esmentada Ruta, un nou producte turístic de escapades de cap de setmana -de divendres a diumenge durant tot l’any- que transcorre per l’interior de Lleida, en concret entre les localitats de les Borges Blanques i Vila-sana. La ruta uneix la capital de l’oli i l’estany més gran de Catalunya a través del seu patrimoni, natura, cultura i gastronomia, amb un preu tancat molt ajustat que inclou allotjament i totes les visites.

Durant la fira s’han presentat els principals atractius de la ruta (www.capitaldeloli.cat) i s’han realitzat més de 70 pre-reserves ‘in situ’. Els organitzadors han repartit gairebé mig miler de tríptics informatius. A més, l’espai destinat per al tast i venda d’olis d’oliva verge extra de l’àrea de les Borges Blanques (Cooperativa Sant Isidre, La Borgenca, Olis Benet i Salvador Farré ‘Chicó’) ha tingut una extraordinària acollida i pràcticament s’han esgotat les existències.

A la Plaça Corsini també ha tingut protagonisme la Carta d’Olis, una experiència gastronòmica pionera a Tarragona avalada pels famosos germans Torres, el restaurant a Barcelona s’ha convertit en referència culinària mundial. Els productors de les Borges Blanques posen a disposició dels restauradors de Tarragona una proposta de tast d’olis que s’inspira en les cartes de vins, amb set referències diferents, -cadascuna amb els seus matisos i peculiaritats-, que es comercialitzen en tres lots tancats els preus varien en funció de la quantitat de la comanda.

La Ruta l’Oli i de l’Aigua, -dos líquids que es repel·leixen però que en aquest cas harmonitzen a la perfecció-, permet descobrir paratges naturals de gran bellesa com l’estany d’Ivars i Vila-sana, al costat d’altres on la mà de l’home ha produït una interessantíssima arquitectura popular de la zona (cabanes de volta) i ha treballat en la cultura de l’oli des de temps immemorials (Cal Gineret).