Desmantellada una xarxa d’explotació sexual

Per . Actualitzat el

Agents de la policia espanyola han desmantellat a la localitat de Calafell tres pisos on diverses dones d’origen brasiler eren explotades sexualment. Els prostíbuls estaven regentats per ciutadans d’origen brasiler. Els serveis eren publicats en pàgines web especialitzades i en premsa escrita de la província.

L’operatiu policial es va iniciar al desembre de l’any passat i va culminar amb la desarticulació de la xarxa a mitjan mes de setembre de 2019.
Nou persones han estat detingudes per delicte de tràfic d’éssers humans amb fins d’explotació sexual i per un delicte relatiu a la prostitució, una de les quals a més era la màxima responsable de la xarxa.
Dels detinguts, sis eren de nacionalitat brasilera, un de la República Dominicana, un altre de l’Uruguai i un altre de nacionalitat colombiana.
Els detinguts van ser posats a disposició judicial i posteriorment van quedar en llibertat.
A més, tres persones, dues dones i un home, tots de nacionalitat brasilera, van ser sancionades per infracció a la L.O. 4/2000, de la Llei d’Estrangeria.
L’operació ha estat desenvolupada per agents de la Brigada Provincial d’Estrangeria i Fronteres, Grup 1r UCRIF de la Comissaria Provincial de Tarragona.
Aquesta operació s’emmarca dins de el Pla de la Policia Nacional contra el Tràfic d’Éssers Humans amb Fins d’Explotació Sexual, engegat el 2013, i que va donar lloc a la creació de la Brigada Central contra el Tràfic d’Éssers Humans, adscrita a la comissaria general d’Estrangeria i Fronteres de la Policia Nacional. Amb la posada en marxa d’aquest pla, la Policia Nacional va activar la línia telefònica 900 10 50 90 i el correu trata@policia.es per facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial, d’aquest tipus de delictes.