L’EADT acull aquest cap de setmana una nova edició de la Game Jam

La iniciativa se centra en visibilitzar les dones que es dediquen a la creació i desenvolupament de videojocs i aplicacions mòbils

Per . Actualitzat el

L’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona acull del 22 al 24 de novembre la segona edició de la Game Jam Woman TechMakers, un concurs de creació de videojocs i aplicacions mòbils que vol donar visibilitat a les dones que es dediquen a aquest sector. La trobada obrirà portes el divendres a les 16.30 h, un cop formats els equips, aquests començaran a desenvolupar els videojocs i aplicacions en el llenguatge, plataforma i tecnologia que escullin. Els participants podran treballar a l’escola durant tot el cap de setmana (de 9 a 21 hores), i a la nit podran seguir treballant des de casa. El diumenge a la tarda es presentaran els projectes i s’anunciaran els guanyadors.

Organitzada per la pròpia Escola d’Art, juntament amb Google Developer Group Tarragona i Tarraco Droid, la Game Jam reuneix en un mateix espai a professionals del sector dels videojocs amb estudiants d’informàtica, de disseny de videojocs, d’animació, d’il·lustració i creatius locals, perquè en un temps reduït puguin demostrar el seu talent creant un videojoc o app sobre un tema concret. La trobada, que inclourà també diverses xerrades i ponències, vol donar visibilitat a les dones que es dediquen a la creació i desenvolupament de videojocs i promoure aquestes carreres professionals entre les més joves. D’altra banda, vol potenciar la relació entre els diferents actors necessaris per impulsar la creació de videojocs al territori.

La participació a la Game Jam és gratuïta i oberta a tothom que estigui interessat en el món dels videojocs -professionals, estudiants d’informàtica o de cicles formatius, dissenyadors, il·lustradors, etc.- Les inscripcions es poden realitzar com a participant o com a visitant i tota la informació es pot trobar al web www.dipta.cat/eadt/game-jam-wtm-tarragona-2019.

L’esdeveniment Game Jam s’associa al Women Techmakers, una iniciativa de Google a nivell mundial per tal de donar visibilitat i potenciar les dones en un sector que encara és majoritàriament masculí. Des de 2014 Google Developer Group ha organitzat les jornades Women Techmakers, però des de fa dos anys que la trobada ha canviat el format per adreçar-se a la creació i desenvolupament de videojocs.

Formació de grau superior en videojocs

Les Escoles d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona i Reus ofereixen diversos cicles formatius de grau superior, una oferta reglada i reconeguda, amb l’objectiu de formar als joves del territori i preparar-los per entrar al mercat laboral amb una formació sòlida i adaptada a les demandes d’aquest mercat. Entre els diversos cicles formatius de grau superior hi ha el de Gràfica Interactiva, el d’Animació o el de Videojocs i Entorns Virtuals, entre d’altres. Representants de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus, on s’imparteixen els estudis en videojocs, participaran també de l’esdeveniment GameJam d’aquest cap de setmana.