El Port de Tarragona rep un creuer d’última hora

Els passatgers voten fer escala a la ciuitat en detriment de Barcelona

Per . Actualitzat el

L’operativa de creuers del Port de Tarragona ha hagut de posar-se en marxa de nou, malgrat que la temporada oficial de creuers va acabar el passat 2 de novembre, per rebre el creuer Black Watch de la companyia Fred Olsen. El vaixell ha fet escala avui a les vuit del matí al Port de Tarragona, després que els seus passatgers votessin fer cap a Tarragona i no ha Barcelona.

Els creueristes del Black Watch, procedents de Màlaga, van triar divendres que el vaixell fes escala a Tarragona, en una votació on la capital del Camp de Tarragona va obtenir 351 vots envers els 151 aconseguits per Barcelona. Aquesta arribada, del tot inesperada, afegeix 502 passatgers al balanç final de la temporada i situa el rècord de creueristes en 127.997 persones (abans 127.495).

El Black Watch romandrà al Port fins a les 18 hores d’aquesta tarda, hora en que té previst salpar en destinació a Palma de Mallorca. Després, el vaixell continuarà rumb a Alacant o Cartagena, en funció de la votació entre els passatgers i on arribarà el 20 de novembre. A continuació, farà cap a A Coruña o Vigo, on té escala prevista per al 23 de novembre.

El darrer creuer de la temporada

El creuer Black Watch es converteix en el vertader darrer creuer de la temporada, malgrat que aquesta va acabar oficialment el dia 2 de novembre i que, el Port de Tarragona, ja va presentar el balanç en roda de premsa el proppassat dia 13 de novembre.

El Black Watch fa 205, 74 metres d’eslora, té un tonatge de 28,613, 423 cambrots i una capacitat per a 799 passatgers i 330 persones de l’equipatge. Fred Olsen és una companyia britànica, es caracteritza per preservar les qualitats d’un creuer tradicional amb vaixells de mida mitjana. Destaca també pel seu servei a bord i la seva cuidada gastronomia. Aquesta naviliera té quatre vaixells clàssics petits i acumula 170 anys de patrimoni mariner.