Tarragona tindrà una sortida d’etapa a la Volta de les 100 edicions

La capital tarragonina torna a la ronda catalana després de nou anys d’absència

Per . Actualitzat el

La Volta Ciclista a Catalunya del centenari d’edicions tindrà una sortida d’etapa a la ciutat de Tarragona, on la “Volta” no hi feia aturada des de l’any 2011. El consistori tarragoní i l’organització de la “Volta” han acordat aquesta nova sortida, que es realitzarà a l’Anella Mediterrània de la ciutat en una edició molt especial que tindrà lloc del 23 al 29 de març de 2020.

 

La vinculació de Tarragona amb la “Volta” és històrica, ja que es va iniciar en la primera edició de l’any 1911, concretament amb la primera etapa entre Barcelona i Tarragona en la que es va imposar el ciclista Sebastià Masdeu. Al dia següent, la segona etapa de la cursa es va disputar entre Tarragona i Lleida.

 

Precisament Sebastià Masdeu va ser el primer vencedor de la història de la Volta Ciclista a Catalunya, un ciclista nascut a Tarragona i amb el sobrenom de “Tarraco”, pel seu lloc de naixement. La sortida a Tarragona en l’edició de centenari a l’Anella Mediterrània serà un bon motiu per retre homenatge a la figura de Masdeu, que també va ser director de l’entitat organitzadora de la cursa.

 

La darrera ocasió que la Volta va visitar Tarragona va ser precisament l’any 2011, quan es celebrava el centenari de la “Volta” (1911-2011) i ara ho farà pel centenari d’edicions. En total, Tarragona ha estat vinculada a la “Volta” en un total de 56 ocasions, amb 28 arribades d’etapa i 28 sortides.

 

A Tarragona han guanyat corredors històrics com Miquel Poblet (1952 i 1953), el belga Walter Godefroot (1966) , l’italià Franco Bitossi (1970), Domingo Perurena (1971, 1972, 1973) o Miguel Indurain (1991).

 

Històricament, Tarragona és la sisena ciutat de Catalunya que més vegades ha acollit una arribada o sortida de la Volta, un fet que demostra la vinculació de la ciutat amb la cursa. Tot i això, les dues darreres vegades han estat el 2011 i el 1991.

 

Aquest 2020, els tarragonins i tarragonines tindran l’oportunitat de veure de nou i gràcies a la Volta les millors figures mundials del ciclisme. En la darrera edició de 2019 la participació va ser extraordinària, amb la presència del vigent guanyador del Tour, Egan Bernal; el vigent guanyador del Giro, Richard Carapaz, i l’excampió del món, Alejandro Valverde, així com altres ciclistes com el britànic Chris Froome, el francès Thibaut Pinot o el colombià Miguel Ángel López, vencedor final de la 99ª edició, entre molts d’altres.