Bona temporada turística en el sector, tot i les lleugeres baixades

L’Estada mitja a Tarragona augmenta durant l’estiu de 2019

Per . Actualitzat el

La presidenta del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, Laura Castel, i el gerent del Patronat de Turisme, Ángel Arenas, han presentat aquest matí el balanç turístic de l’estiu a Tarragona. Les dades facilitades per l’Observatori del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat assenyalen que la ciutat manté les bones dades d’ocupació turística dels darrers anys, tot i que amb un lleuger descens respecte del 2018, seguint la tendència a Espanya i Catalunya per la recuperació de destinacions competidores.

Així la xifra se situa aquest any en el 75%, un lleuger descens respecte al 2018, que va ser del 77%. La consellera de Turisme, Laura Castel, ha destacat “l’augment de l’estada a la ciutat, que ha arribat a 2,1 nits als hotels (1,9 el 2018) i 4,8 nits als càmpings (4,7 el 2018) i l’excepcional ocupació de l’agost, amb el 87% demostrant que la temporada ha estat molt satisfactòria”.

Pel que fa als allotjaments, els càmpings han registrat un 73% d’ocupació i els hotels un 79%. Això es tradueix en la valoració de la temporada que en fan uns i altres, a l’alça en el cas dels hotelers i a la baixa en els càmpings. Les pernoctacions a la ciutat sumen 808.932, un 5,7% menys que al mateix període de 2018.

Espanya i França, principals mercats emissors

En el sector hoteler, diversificació en la procedència dels nostres turistes, sent Espanya, França i Gran Bretanya els principals mercats emissors. Important el percentatge del turisme interior català, “objectiu prioritari pel seu gran potencial”, remarca la consellera Castel.

Rècord absolut de creueristes

Seguint la tendència dels dos darrers anys, els creuers se situen com el fenomen turístic més en alça al territori, que es consolida com a port base i d’escala de primer ordre a la costa Mediterrània. En concret, s’ha passat de 98.126 creueristes el 2018 a 127.495 el 2019, el que significa un augment d’un 30% i 29.369 creueristes, que han arribat en 62 creuers que han partit, arribat o fet escala al Tarragona Cruise Port, 5 més que durant el mateix període de 2018.

Pel que fa a Tarragona, el 87,4% dels creueristes que arriben al Port visiten la ciutat (al voltant de 111.000 persones), ja sigui pel seu aire, embarcant o desembarcant a la ciutat (a les noves instal·lacions del Serrallo) o en excursions organitzades.

Les valoracions obtingudes per la ciutat per part dels creuristes són excel·lents, tant a les excursions organitzades com en la valoració general de la destinació. Cal destacar el percentatge de persones que recomanaran la visita a Tarragona que arriba a un 94,2%.