Les persones grans i les professionals del Centre de Dia de Constantí condueixen un programa propi a la ràdio local

Per . Actualitzat el

El passat 7 de novembre va començar la segona temporada de ‘Recordant records’ un programa de Constantí Ràdio protagonitzat per persones grans i professionals del Centre de Dia de la població. Aquest projecte de col·laboració entre el centre gestionat per la Xarxa de Santa Tecla i l’emissora local, es va iniciar l’any passat com una secció dins del magazín ‘Un dia més’. Però, gràcies a la bona resposta de l’audiència, des de l’emissora es va proposar que fos un programa amb identitat pròpia. Així, aquesta temporada els oients podran escoltar records, vivències i experiències de la gent gran, entre altres sorpreses, cada dijous de 10 a 11 hores.

«Aquest projecte de col·laboració es va iniciar amb la intenció de realitzar projectes de treball amb sentit», explica Maria Montserrat, directora del centre de dia, «per això vam pensar que seria interessant participar, de manera puntual, en una secció de la ràdio local. Vam tenir un primer contacte amb els representants de Constantí Ràdio per exposar el nostre projecte i les nostres idees van encaixar la seva línia de treball», assegura.

D’aquesta manera va néixer la secció de trenta minuts Recordant Records, inclosa dins del magazín Un dia més, on cada últim dijous de més, les persones grans del centre explicaven a l’audiència records, memòries i vivències personals.

Ara, gràcies a la bona acollida des de Constantí Ràdio «ens han proposat tenir programa propi en aquesta nova temporada que tot just comença», afirma Maria Montserrat.
En aquesta temporada, la durada del programa serà d’una hora i s’emetrà tots els dijous de cada mes de 10 a 11 del matí. Per dinamitzar el programa, cada un dels programes de ràdio es dedicarà a una temàtica en concret. «Ens proposem poder fer tertúlies sobre la temàtica escollida i, alhora, entrevistar alguna persona del poble relacionada amb aquesta temàtica», assegura la directora del Centre. «També ens acompanyaran els relats de Marta Serrahima i ens fa especial il·lusió iniciar una nova secció que hem anomenat «Ells ens diuen», on entrevistarem una de les persones grans del centre perquè expliqui els fets més rellevants de la seva vida», explica. També serà important la interacció amb els oients, per això es demanarà que siguin ells els que proposin els temes a tractar en els diferents programes.

«Aquesta iniciativa és possible gràcies a la implicació de totes les professionals que formem part del centre i que veiem en aquest projecte una manera de proporcionar benestar a les persones grans que atenem», conclou Maria Montserrat.