ERC i PSC empaten a escons a Tarragona, C’s el perd

JuntsxCat i En Comú Podem revaliden l’escó de l’abril

Per . Actualitzat el

Esquerra Republicana revalida la victòria a unes eleccions generals a la demarcació de Tarragona que va aconseguir per primer cop en els darrers comicis. Els republicans han ratificat els dos diputats aconseguits el 28A, amb gairebé el 26% dels vots. Per darrere d’ERC, però amb un empat en escons, s’ha situat el PSC, que recupera el segon diputat tot i registrar menys percentatge de vot (19%).

També Junts per Catalunya i En Comú Podem mantenen un escó a la demarcació i repeteixen com a tercera (13%) i quarta força (12%) a Tarragona. El gran declivi l’ha registrat Ciutadans, que passa de tercera a setena força, superats per Vox i PP. Cap de les tres forces ha aconseguit representació per Tarragona al Congrés, com tampoc la CUP.

ERC ha tornat a ser la força més votada en ciutats com Reus, Cambrils, Valls, Montblanc, Falset, Tortosa, Amposta, Móra d’Ebre i Gandesa, així com en la gran majoria de petits municipis de l’interior i de les Terres de l’Ebre.El PSC, en segona posició, recupera el segon escó per Tarragona al Congrés però ha perdut una lleugera part suport electoral que havia recuperat el 28A.

Novament, la ciutat de Tarragona s’ha mantingut com el gran bastió del vot socialista a la demarcació amb un 22% dels vots a la capital. També han guanyat en poblacions com Salou (22%), el Vendrell (23%) o Vila-seca (25%). JxCat, d’altra banda, també ha aconseguit retenir el seu representant a la Cambra Baixa i ser la tercera força més votada a Tarragona i l’Ebre.

També resisteix En Comú Podem. Després de guanyar a la Tarragona els comicis de 2016, els comuns van ser els grans derrotats a la circumscripció l’abril passat en quedar-se amb el 12% del sufragi. ECP ha revalidat els resultats del 28A amb més de 46.000 vots.