L’ajuntament restaurarà els Gegants Moros i Negritos originals

Per . Actualitzat el

L’alcalde Ricomà ha informat la Comissió Informativa de Presidència que el Departament de Cultura iniciarà les tasques d’intervenció dels Gegants Moros i els Gegantons Negritos per la seva exposició. Es tracta de les 4 peces originals que daten de 1851 i 1856, el Negrito, i 1859 la Negrita. En aquest sentit, el Departament de Cultura recomana netejar la pintura degradada, així com la consolidació de les fissures de la fusta que presenten les mans i alguns trams del braços. Pel que fa al vestuari dels Negritos està en perfecte estat i els dels Gegants Moros presenten algunes deficiències. L’objectiu final és poder exposar de nou aquestes parelles de l’escultor Bernat Verderol i que van ser construïdes al segle XIX.

A banda, la Comissió Informativa de Presidència ha aprovat aquest matí atorgar a l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) un reconeixement per les accions en favor del patrimoni històric i la seva preservació. Unes accions que han permès la conservació, preservació i difusió del patrimoni de la ciutat, tant pel que fa al conjunt històric romà, com la resta de patrimonis universals materials i immaterials reconeguts per la UNESCO, que són àmbit de la ciutat. La proposta que s’ha aprovat aquest matí defensa que l’IPHES és una institució científica de renom i prestigi internacional i realitza tasques de recerca científica de primer ordre amb seu a Tarragona, col·laborant en nombrosos projectes d’investigació en l’àmbit estatal com internacional, entre els més coneguts figuren: les excavacions a la Sierra d’Atapuerca, a La Boella i a l’oest de l’Iran, Armènia i Etiòpia.

La proposta ha de ser ratificada pel plenari del divendres 15 de novembre.

Aquest reconeixement s’atorgarà coincidint amb la celebració de l’aniversari de la declaració de Patrimoni Mundial del Conjunt de Tarraco, el dia 30 de novembre.