Les fundacions del territori debaten sobre el seu paper en la societat en una trobada al Seminari

Un informe presentat a la jornada afirma que aquestes entitats donen feina a més de 6.000 persones a la demarcació

Per . Actualitzat el

El passat dimecres dia 30 d’octubre va tenir lloc la Trobada anual de fundacions, organitzada per la Coordinadora Catalana de Fundacions, que va servir per abordar el paper que les fundacions tenen en el desenvolupament econòmic i social de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre, així com per copsar la realitat del territori, afavorir la creació de vincles entre fundacions i fer difusió del món fundacional.

Les fundacions donen feina a més de 6.400 professionals a la demarcació i que el sector fundacional tarragoní mobilitza també més de 4.000 voluntaris en els àmbits socials i de la salut, la cultura, l’ensenyament i la recerca. Això es desprèn de l’estudi presentat per la Coordinadora Catalana de Fundacions  en una jornada que va reunir diferents representants del món fundacional de Tarragona i les Terres de l’Ebre. En l’àmbit de Catalunya, les entitats tarragonines representen prop del 7% del total, amb un pes molt important de les relacionades amb la cultura i la salut.

El programa de la jornada –inaugurada per Pere-A. Fàbregas, president de la Coordinadora Catalana de Fundacions, i pel Dr. Joan M. Adserà, director general Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla– va incloure diferents ponències com la de Maria Targa, gerent de l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social) i membre de la junta directiva de la CCF, que va parlar sobre el sector fundacional a Tarragona i Terres de l’Ebre. Emili Correig, president Fundació Gresol, Ramón Marsal, president, i Sergi Padilla, gerent, Fundació PortAventura i Pepe Pedregal, vicepresident Fundació La Muntanyeta van debatre sobre «Experiències de mecenatge i captació de fons al territori. Joan Aregio, director adjunt Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla, va oferir la xerrada «Les fundacions tenim molts motius per anar plegats. Som-hi!».
A la jornada, que va tenir lloc al Centre Tarraconense El Seminari,  hi va assistir un centenar de persones.