Allau de currículums en una nova edició de la Fira de l’Ocupació de Tarragona

Milers de candidats i candidates de totes les edats participen en la jornada impulsada per la Cambra de Comerç amb una trentena d’empreses del territori

Per . Actualitzat el

El mercat laboral tarragoní, malgrat tot, està viu. Hi ha força companyies que busquen nous perfils professionals i hi ha molts candidats i candidates amb la voluntat de trobar feina. Així es desprèn de l’èxit que té cada edició de la Fira de l’Ocupació de Tarragona, impulsada per la Cambra de Comerç, que durant una jornada aplega en un mateix espai els serveis de recursos humans d’empreses del territori amb milers d’aspirants que volen incorporar-se al mercat laboral. La darrera edició d’aquesta exitosa fira de l’ocupació ha tingut lloc aquest dimarts a la planta baixa del centre comercial Parc Central, on durant tota la jornada milers de persones de totes les edats i perfils professionals van passar pels estands de les trenta empreses participants.

Feia tan sols sis mesos que s’havia celebrat la darrera Fira de l’Ocupació, concretament el passat mes de març al Palau de Congressos de Tarragona. En aquella jornada les quaranta empreses que van participar-hi van recollir uns 4.000 currículums de perfils professionals ben diversos. «Nosaltres vam recollir més de 180 currículums aquell dia i ens va ser molt útil per a la nostra política de reclutament en ple procés d’expansió. És per això que hem decidit tornar a participar en aquesta edició», assegura Jaume Ravés, responsable de Recursos Humans de Leroy Merlin a Tarragona. Segons la Cambra de Tarragona, són les mateixes empreses les que estan interessades en l’organització d’aquestes fires de l’ocupació, «ja que permeten recollir molts currículums en una única jornada per després iniciar els processos de selecció d’una manera encertada», assegura Josep Oriol Fernández, responsable de formació de la Cambra de Tarragona. La mateixa cambra informa que un 60% de les empreses participants acostuma a cobrir llocs de treball amb persones contactades durant la fira de manera gairebé immediata.

Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Comerç, destaca que aquesta iniciativa té com a principal objectiu «contribuir a la dinamització del mercat laboral de casa nostra, tot donant un servei a les empreses però també a la ciutadania que vol incorporar-se al mercat laboral. En aquesta fira tenim empreses que busquen perfils de tota mena, com ara la Xarxa de Santa Tecla, que necessita des de metges i infermeres fins a personal de logística, administració o de neteja. És per això que és una fira per a tothom, per a gent amb formació diversa, amb experiència o sense però amb la voluntat inequívoca de treballar en una empresa vinculada al territori».

A l’espera de conèixer les dades concretes d’afluència d’aquesta darrera fira de l’ocupació, la Cambra ja està treballant en l’organització d’una nova edició la pròxima primavera.