Tot a punt per les Jornades Gastronòmiques del Romesco

Les activitats començaran el 2 i 3 de novembre amb els actes previs

Per . Actualitzat el

Les Jornades Gastronòmiques del Romesco ompliran de sabor la ciutat durant les primeres setmanes de novembre. El Concurs Mestre Major Romescaire, el Concurs Petit Mestre Romescaire i el tast popular de romesco són els actes previs que, el proper 2 i 3 de novembre, donaran el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques del Romesco que es celebraran a Tarragona del 5 al 17 de novembre amb propostes gastronòmiques de 31 restaurants de la ciutat i activitats paral·leles amb el romesco com a protagonista.

ACTES PREVIS

Per una banda, els dies 2 i 3 de novembre, El Serrallo s’omplirà d’activitats per a grans i petits com els concursos romescaires o les degustacions populars de romesco.

Aquest any, i per primera vegada, l’AEH Tarragona Ciutat, el Patronat de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona, el Sindicat d’iniciativa i Turisme i el Port de Tarragona organitzaran el dia 2 de novembre el concurs MESTRE PETIT ROMESCAIRE on nens i nenes podran fer les seves creacions culinàries a partir de les 9h del matí sota la pèrgola del Serrallo. A continuació serà també un dia per gaudir del TAST POPULAR DE ROMESCO que des de les 11h del matí omplirà la pèrgola de la Confraria de Pescadors del Serrallo amb una degustació de romesco autòcton, original i versàtil de Tarragona per només 5€ acompanyat de vi o cava Juvé & Camps o cervesa Magna San Miguel. També es podran emportar de record la cassoleta i la cullera de fusta de regal.

Com diu ‘Pitu Mosquits’: “el romesco es un plat típic que els pescadors han fet tota la vida i havia quedat oblidat dins la gastronomia de la ciutat. Estem disposats a poder ensenyar a qui sigui el que em van ensenyar a mi de petitet”

El dia 3 de novembre a partir de les 9.00 es celebrarà de nou el clàssic CONCURS MESTRE MAJOR ROMESCAIRE, vigent des de l’any 1951 i celebrat de forma bianual a Tarragona des de fa més de 50 anys.

JORNADES GASTRONÒMIQUES

Serà a partir del dia 5 i fins al 17 de novembre que diversos restaurants de Tarragona associats a l’AEHT participaran en aquestes jornades gastronòmiques amb el romesco com a element protagonista de la seva cuina, amb l’objectiu d’assentar les arrels de la cuina tarragonina amb orígens que es remunten a èpoques molt antigues.

Concretament, 31 establiments de la ciutat des de la zona de llevant, passant per Serrallo, zona centre i part alta serviran 19 menús i 12 cassoletes durant les dues setmanes que duren les jornades. Receptes tradicionals o innovadores es serviran acompanyades de de vi o cava Juvé i Camps o cervesa Magna San Miguel.

Les jornades acolliran altres activitats complementàries, sempre relacionades amb el mar i el Serrallo, com les que proposa el Port de Tarragona com passeig amb golondrina i visitar el museu del Port gratuïtament.

“Des del Port de Tarragona apostem per la recuperació del nostre patrimoni, i el patrimoni és també gastronomia. És un gran encert poder recuperar el Concurs Mestre Major Romescaire i des del Port estem encantats de poder oferir activitats extres” Comenta Montse Adan, directora de Comunicació i Relacions Internacionals del Port de Tarragona

Un cop finalitzada les jornades d’enguany, les actuacions posteriors que durà a terme l’AEHT amb les entitats i associacions que des de fa uns mesos treballen plegades s’enfocaran a consolidar el romesco al llarg del temps com el producte insígnia de la capital de la província. En aquest sentit treballaran perquè el romesco no només estigui a les cartes dels restaurants durant dues setmanes, sinó que s’hi quedi per sempre.