Greenpeace i Ecologistes en Acció analitzen l’accident de Vandellós I en el seu 30 aniversari

Per . Actualitzat el

Quan es compleixen 30 anys de l’accident que va obligar al tancament de la central nuclear de Vandellós I, Greenpeace i Ecologistes en Acció han organitzat unes jornades on s’abordaran diferents aspectes de l’accident i de l’energia nuclear.

Entre altres temes, s’abordaran aspectes legals, mèdics i de seguretat i les jornades s’obriran amb una conversa sobre l’accident entre Juan Antonio Cervantes Vendrá, capità dels bombers que va acudir a l’incendi l’any 1989 i Cinta S. Bellmunt, periodista que va cobrir l’accident.

La nit del 19 d’octubre de 1989 la planta atòmica de Vandellós I va sofrir un incendi provocat per una fallada mecànica en el generador que va ocasionar diverses explosions. La planta, operada en aquells dies per la companyia Hispano-Francesa d’Energia Nuclear S.A. (Hifrensa), portava 17 anys en funcionament quan va haver de cessar la seva activitat i el 31 de juliol de 1990 va tancar definitivament. Actualment està a càrrec de l’empresa pública Enresa i es troba en el seu nivell 3 de desmantellament del calaix del reactor. L’ última fase del tancament de la central serà executada al voltant de l’any 2028.

Lloc: Antiga Audiència de Tarragona (Plaça del Pallol, 3).

-Dia 25 octubre de 2019

Tarda: 17:00-19:00

-Día 26 octubre de 2019

Matí: 10:30-14:00 y Tarda: 17:00-20:30

Enllaç al programa de les jornades