L’alcalde Ricomà exigeix que s’investigui la violència dels mossos

El batlle de Tarragona ha fet una crida a la mobilització pacífica

Per . Actualitzat el

El batlle tarragoní ha fet una crida a la calma i ha remarcat que només «les actuacions de resistència pacífica tenen el meu suport» mentre que «les altres no les puc aprovar de cap manera». Em aquest sentit, ha condemnat tota actuació violenta posant èmfasi en les de les cossos policials: «també i sobretot ho és dels que tenen responsabilitat sobre les forces de l’ordre. Mai m’han valgut les adhesions incondicionals a ningú. Escenes com les produïdes el dia 15, amb la agressió indiscriminada de la Policia Nacional a manifestants clarament pacífics, o la registrada d’un Mosso d’Esquadra fent escarni des del vehicle policial són absolutament reprovables. Exigeixo la investigació d’aquest fets, així com de l’atropellament  d’un noi ahir a la nit».

 

Intervenció de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, en la seva compareixença d’aquest migdia davant dels mitjans de comunicació:

 

“La sentència del Tribunal Supremo contra els líders polítics i socials catalans ha generat una onada d’indignació entre amplíssims sectors de la nostra societat.

 

Aquesta indignació s’està expressat de diferents maneres, des de les Marxes de la Llibertat i actuacions de resistència pacífica, que tenen tot el meu suport, a altres que no puc aprovar de cap manera.

És una obligació de tots els que tenim responsabilitats de govern garantir l’exercici democràtic de manifestació i la seguretat de tots els ciutadans.

 

Condemno tota actuació violenta, sense excepcions, i és una responsabilitat de tots els càrrecs públics i els representants polítics de la ciutadania, governin o no, garantir la convivència i afavorir que la ciutadania s’expressi de manera pacífica.

 

També i sobretot ho és dels que tenen responsabilitat sobre les forces de l’ordre. Mai m’han valgut les adhesions incondicionals a ningú. Escenes com les produïdes el dia 15, amb la agressió indiscriminada de la Policia Nacional a manifestants clarament pacífics, o la registrada d’un Mosso d’Esquadra fent escarni des del vehicle policial són absolutament reprovables. Exigeixo la investigació d’aquest fets, així com de l’atropellament d’un noi ahir a la nit.

 

Demà hi ha convocada una jornada de vaga general en què els treballadors catalans han de poder exercir amb llibertat el seu dret legítim de protesta.

 

Hem de fer tots els esforços per protegir la ciutadania, això passa per aïllar els comportaments violents i rebutjar els discursos deshumanitzats d’aquells partits que advoquen per augmentar la repressió i la violència.

Vull expressar la meva gratitud a tots els treballadors públics que amb els seu esforç, per segon dia, han fet possible que la ciutat recuperi la seva normalitat: serveis de neteja, guàrdia urbana, etc. També al conjunt de treballadors dels diferents mitjans de comunicació pel sobreesforç d’aquests dies i per la dedicació a explicar què esta passant.

 

Acabo reiterant, perquè no s’oblidi, que l’origen dels episodis que estem vivint està en la indignació per una sentència injusta, amb unes penes de presó esfereïdores, que no només s’acarnissa contra uns líders sinó que pretén atemorir una ideologia”.