El CDIAP Santa Tecla estrena nou emplaçament al centre de la ciutat de Tarragona

Per . Actualitzat el

El Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) Santa Tecla es trasllada a la plaça Verdaguer, al centre de la ciutat. El nou equipament disposa de sales més espaioses amb llum directa a totes les sales de teràpia i un increment de l’espai que passa dels 143 m2 als 260 m2. Això fa que es puguin afegir dues sales més d’atenció directa. A banda es guanya accessibilitat, ja que el nou CDIAP està ubicat a la cèntrica plaça Verdaguer.

El CDIAP Santa Tecla va obrir les portes el 15 de desembre de 2010 i va rebre el traspàs de tots els casos de Tarragona ciutat que estaven en atenció en aquell moment al CDIAP del Departament de Benestar Social i Família. En aquest centre s’ofereix un servei especialitzat i gratuït en conveni amb el Departament de Treball, Afers Socials i Família que s’ocupa de la prevenció, diagnòstic i tractament dels trastorns del neurodesenvolupament des de la concepció fins als 6 anys.

L’any 2018 el CDIAP Santa Tecla van atendre un total de 264 infants. El centre dona servei una àrea d’uns 65.000 habitants (Part Alta, eixample, barris Marítims i nou eixample) dels quals 3.226 es troben en l’edat de 0 a 6 anys.

Al CDIAP es tracten trastorns en el desenvolupament motor, visuals, auditius i psicomotors; trastorns en el desenvolupament cognitiu o del llenguatge; trastorns d’expressió somàtica, afectius – emocionals; trastorns de la regulació i del comportament i trastorns de la relació i la comunicació entre altres. Cal destacar que actualment, un percentatge alt dels casos tenen a veure amb el desenvolupament del llenguatge i en la relació i la comunicació.

L’equip professional del CDIAP inclou treballadora social, psicòloga, neuropediatra, fisioterapeuta, logopeda i psicomotricista. La presentació del nou espai ha anat a càrrec de Marta Bladé, directora del CDIAP Santa Tecla, i de Joan Aregio, director general adjunt i gerent de l’àrea social de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla.