Un total de 55 professionals participen en la jornada esportiva de l’ABS Torredembarra

Personal mèdic, d’infermeria i d’administració s’impliquen en l’activitat de promoció de l’activitat física per a personal sanitari

Per . Actualitzat el

El passat dissabte 5 d’octubre des del CAP de Torredembarra es va organitzar una jornada per fomentar la pràctica de l’esport entre el personal sanitari del centre.  Es tractava de la segona edició d’aquest esdeveniment, en el qual aquest any també hi ha participat personal del CAP de Calafell. En total, 55 persones –34 del CAP de Torredembarra i 21 del de Calafell-– van gaudir d’una jornada esportiva i festiva que tenia com a objectius principals difondre els beneficis de l’activitat física entre els professionals de la salut i el personal que treballa a les dues ABS de la Xarxa de Santa Tecla i afavorir la cohesió de grup en un entorn diferent de l’habitual.

Segons el doctor Juan Muñoz, un dels responsables de l’organització de la jornada, juntament amb la infermera Teresa Lambea, aquests objectius s’han acomplert amb escreix. «Tots els participants van gaudir molt de les activitats proposades i hi va haver molt bon ambient». Després de l’èxit de l’edició del 2017, enguany s’ha tornat a repetir un model de jornada que combinava activitats esportives amb xerrades i alguna sorpresa, sempre amb l’objectiu de mostrar als professionals de la salut els beneficis de l’activitat física perquè la recomanin als seus pacients d’una manera proactiva i amb coneixement de causa.

La jornada va començar a les 9,30 del matí amb el repartiment de samarretes entre els participants –les quals lluïen el logotip dissenyat expressament per a la jornada per Laura González–; tot seguit, es van iniciar les activitats esportives que van enfrontar, amb sana rivalitat, els dos grups: estirar la corda i partits de futbol, bàsquet i pàdel. «En aquest sentit, hem d’agrair la col·laboració del president del Club de Tennis Torredembarra, el senyor Delio Castillo, que va cedir la pista de pàdel per poder dur a terme l’activitat», assegura el doctor Muñoz. En finalitzar l’activitat esportiva, els participants van poder assistir a una xerrada del responsable de la Unitat de Medicina de l’Esport de la Xarxa Santa Tecla, el doctor Manel Gonzàlez Peris, que va donar a conèixer les novetats que hi ha arreu del món en l’àmbit de la promoció de l’activitat física i com es poden aplicar al territori. En finalitzar la xerrada, els participants van poder gaudir d’un esmorzar saludable.

Pels volts del migdia va arribar l’activitat sorpresa que havia preparat l’organització: una sessió d’iniciació al ball de saló, a càrrec de l’infermer i professor de ball Luis Delgado, amb la participació de dos ballarins de 28 i 11 anys, que van sorprendre els participants, els quals també van poder practicar l’activitat de ball.

El lliurament de trofeus i una batucada van posar gairebé el punt final a la jornada esportiva, que va cloure amb un dinar de germanor. A més, durant tota la jornada van gaudir de la presència i col·laboració de tres destacats esportistes:  les atletes M. José Carabante i Berta Castells, i del destacat jugador de futbol platja, Llorenç Gómez.
La jornada esportiva va néixer ara fa dos anys de la mà del doctor Juan Muñoz, metge de família al CAP Torredembarra, i de la infermera Teresa Lambea, amb l’objectiu d’implementar a la Xarxa de Santa Tecla el Pla d’Activitat Física Esport i Salut (PAFES) impulsat des de 2007 per al la Generalitat de Catalunya. La idea era practicar esport en el marc d’un esdeveniment festiu i estava especialment pensat per a aquelles infermeres i metges que menys activitat física feien. En aquella ocasió, segons el doctor Muñoz, «s’ho van passar tan bé que es van enganxar a fer activitat física, tal com segurament passarà ara». Enguany també s’hi han sumat els professionals del CAP de Calafell –amb  els infermers Pau Papiol i Xavier Ricard com a membres  de l’organització– i el resultat ha estat molt satisfactori, «fet que és un incentiu de cara a la pròxima edició», conclou el doctor Muñoz.