Les escales del Miracle ja tornen a estar obertes

El tram més pròxim a l’amfiteatre s’ha limitat a la meitat

Per . Actualitzat el

El conseller de Territori, Xavier Puig, ha manifestat que tal com vam anunciar “avui s’ha reobert els pas de vianants a les escales del Miracle perquè ja han finalitzat els treballs d’estintolaments dels diferents punts del mur de l’amfiteatre, en la zona situada a l’entorn de les escales.  Les obres han consistit en reforçar les parts detectades amb inestabilitat, amb l’objectiu d’evitar l’agreujament de la patologia constructiva, i ha estat una actuació amb caràcter cautelar”.

Els treballs de reforç  s’han efectuat en dos àmbits: el mur i la part de les escales que passa per sobre d’una volta  de l’Amfiteatre, que s’han reforçat amb puntals. Ara, les escales ja són accessibles al públic, però en el tram que va des del Parc de l’Amfiteatre fins a la plaça Arce Ochotorena, només s’ha habilitat la meitat de l’escala.

Les properes setmanes continuaran els treballs amb un reforç addicional del mur i la reparació del canal d’aigües residuals, entre d’altres.

El conseller de Territori, Xavier Puig, va explicar el passat dijous que feia tres setmanes havien rebut  un informe sobre les patologies del monument de l’Amfiteatre  les quals provenen de fa molts anys. Des de l’àrea  de Territori de l’Ajuntament es va decidir fer unes actuacions immediates per reforçar la part de sota de les escales. El regidor va insistir  que aquesta  actuació  no recomanava tancar el pas a les escales del Miracle, però s’havia adoptat per un criteri de màxima prudència, mentre es començaven a fer els treballs de reforç en aquest espai.