La Diputació reprèn els tallers d’educació ambiental sobre biomassa als centres educatius

Servirà per sensibilitzar l’alumnat sobre el canvi climàtic, els incendis, les energies renovables i la importància de la gestió forestal sostenible

Per . Actualitzat el

Els alumnes de 5è de primària de l’escola Puig Cavaller de Gandesa han participat aquest dijous al taller “Biomassa forestal i instal·lacions tèrmiques”, impartit per la Diputació de Tarragona. La d’avui ha estat la primera d’un seguit de sessions que s’oferiran aquest curs 2019-2020 a l’alumnat de primària i secundària d’una vintena d’escoles del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. L’activitat servirà per sensibilitzar els alumnes sobre el canvi climàtic, els incendis, les energies renovables i la importància de la gestió forestal sostenible.

La Diputació de Tarragona promou aquests tallers d’educació ambiental en el marc del projecte ‘Xarxa de calor de proximitat’, que permetrà escalfar edificis municipals a partir de la biomassa dels boscos. Durant els mesos de maig i juny del 2019 ja es va realitzar una primera fase de les sessions formatives en diferents escoles de primària de la demarcació. Ara, en una segona fase més específica, la Diputació es dirigeix també als centres d’educació secundària, ampliant així el públic objectiu d’una activitat que vol sensibilitzar l’alumnat sobre els incendis, la seva relació amb la gestió forestal sostenible i l’aprofitament dels productes resultants, com és el cas de la biomassa forestal.

A través d’aquesta proposta pedagògica els alumnes descobreixen com serà la xarxa de calor que s’instal·larà al seu municipi i que escalfarà equipaments municipals. Així mateix, amb el suport de material didàctic i divulgatiu, realitzen dinàmiques per aprofundir en el coneixement de la biomassa forestal i les energies renovables. En el cas de l’alumnat de secundària, els tallers inclouran una part important de pràctiques al laboratori i s’impartiran sota el títol “Energia, biomassa forestal i canvi climàtic”.

Aquests tallers formen part del programa d’educació ambiental dins del projecte ‘Xarxa de calor de proximitat’ liderat per la Diputació amb l’objectiu de promoure i difondre l’ús de la biomassa local com a font energètica. El projecte preveu la instal·lació de calderes i xarxes de calor en 9 municipis de la demarcació per produir energia tèrmica sostenible a partir de la biomassa per escalfar equipaments municipals i està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc del programa operatiu ‘FEDER de Catalunya 2014-2020, objectiu d’inversió en creixement i ocupació, eix 4’.