Les escales del Miracle reobriran la setmana vinent

Aquesta setmana s’iniciaran els treballs de reforç de sota les escales

Per . Actualitzat el

El conseller de Territori, Xavier Puig, ha anunciat que la setmana vinent es reobrirarà el pas a les escales del Miracle, després que ahir, l’Ajuntament decidís tallar el pas en aquesta zona, des de les escales de la Via Augusta fins a la plaça Arche Ochotorena.

Arrel d’aquesta actuació, el conseller de Territori de l’Ajuntament de Tarragona, Xavier Puig, ha explicat que fa tres setmanes van rebre un informe sobre les patologies del monument de l’Amfiteatre les quals provenen de fa molts anys. Els tècnics de l’àrea de Territori han estudiant l’informe i s’ha decidit fer unes actuacions immediates per reforçar la part de sota de les escales. El regidor ha manifestat que “hem fet un plantejament tècnic d’urgència, no d’emergència, i aquesta actuació no recomanava tancar el pas a les escales del Miracle, però hem adoptat un criteri de màxima prudència, mentre es comencen a fer els treballs de reforç en aquest espai. Per tant, tot i que el diagnòstic tècnic deia que no calia tancar el pas, hem preferit pecar de prudents i tancar-lo durant els dies que es fan els treballs de reforç”.

Aquest treballs de reforç s’efectuaran en dos àmbits: el mur i la part de les escales que passa per sobre d’una volta de l’Amfiteatre, que es reforçaran amb puntals. “Això manllevarà la situació de molt greu que qualificava l’informe i li donarà una situació de seguretat que podem establir a curt termini.”

Aquesta actuació es farà en qüestió de dies i la previsió és que la setmana vinent ja es torni a obrir el pas als vianants. Mentrestant hi haurà un reforç addicional al mur, que implicarà unes poques setmanes més de feina. Probablement, però a criteri del que finalment diguin els tècnics, també es realitzaran unes excavacions per trobar una solució estructural que sigui definitiva.