L’amfiteatre, tancat al públic

Es fa després de conèixer els resultats d’un anàlisi preliminar i a l’espera de completar l’informe

Per . Actualitzat el

El conseller de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, ha anunciat avui que donada la situació en que es troba l’Amfiteatre i els informes que ha fet una empresa externa “per prudència, hem decidit tancar-lo al públic. Tenim un anàlisi preliminar de l’Amfiteatre i  per precaució i seguretat, com a mesura preventiva,  el tanquem provisionalment”, així s’ha decidit en una reunió de govern celebrada aquest matí.

 

Ara la prioritat és complementar aquest informe, realitzat per l’Equip d’arquitectes JM Servent, amb els que faran els tècnics municipals, així com per altres possibles informes que se’n derivin. Quan es disposi de tota la documentació es prendran les decisions oportunes i s’actuarà amb la màxima celeritat possible perquè a l’Amfiteatre no hi hagin més desperfectes.

 

El conseller ha subratllat que “la prioritat absoluta de l’Ajuntament de Tarragona és sempre, en primer terme, la seguretat de les persones i, tot seguit, la preservació dels recintes monumentals de la ciutat. Totes les actuacions municipals van encaminades a aconseguir aquest doble objectiu”.

 

Hermán Pinedo ha lamentat “la deixadesa que hi ha hagut en matèria de manteniment i preservació del patrimoni de la ciutat en els últims anys, fet que ha comportat que no s’hagin realitzat les inversions necessàries i que ha provocat, en bona part, que espais com l’Amfiteatre necessitin afrontar actuacions significatives. En matèria de Patrimoni la clau d’aquest mandat serà posar-nos al dia en el manteniment dels espais patrimonials de la ciutat”.