Junts per Tarragona proposa que el bitllet de bus es pugui pagar amb targeta o mòbil

Per . Actualitzat el

El Grup Municipal de Junts per Tarragona ha proposat a l’Empresa Municipal de Transports (EMT) que els autobusos municipals incorporin datàfons perquè la ciutadania pugui pagar el bitllet senzill amb targeta o telèfon mòbil.

 

Es tracta d’una iniciativa que ja funciona amb èxit en altres ciutats i que, entre altres avantatges, reduiria el temps de pagament, incrementaria la seguretat dels conductors i conductores -els quals guardarien menys quantitat de diners en efectiu-; i evitaria que les persones que no portin efectiu inferior o igual a 10 euros en el moment de pujar a l’autobús puguin pagar sense problemes.

 

Els datàfons estan adaptats amb la tecnologia contacless, la qual permet fer el pagament mitjançant targeta bancària o telèfon mòbil, sense necessitat de portar efectiu. La proposta de Junts per Tarragona es va notificar en el transcurs de l’últim Consell d’Administració de l’EMT que ha tingut lloc aquest setembre.

 

Des del Grup Municipal s’assenyala que, a banda dels nombrosos avantatges que té el fet de pagar el bitllet senzill amb targeta o amb telèfon mòbil, la inversió que suposa la iniciativa és mínima.