Els veïns del centre presenten una nova proposta pel Banc d’Espanya

Per . Actualitzat el

Proposen destinar la 2a Planta de l’edifici a l’espai cívic i cultural La Rambla amb un accés independent, amb una gestió directa de l’Ajuntament, d’ús públic i gratuït per a la ciutadania. Aquesta 2a planta té un total de 481 metres útils que suposen un 22,68% de l’espai total disponible (exclosa la planta 3a i terrassa que són la cafeteria).

D’aquesta manera tot l’espai restant, 1.639 metres útils, és a dir un 77,31% del total seria pròpiament la Rambla Science amb un accés i gestió diferenciades.

Pensenr que en aquest espai s’hi podrien encabir els següents equipaments:
–    Ludoteca: Un espai per al joc i l’aprenentatge dels nens i nenes que podria tenir un eix de ciència i experimentació. Hauria de programar activitats (contacontes, teatre, titelles, etc. i també tenir accés lliure i incloure una petita biblioteca i mediateca infantil). 100 m.
–    Sala de lectura i estudi: Una sala que permeti la lectura de premsa i altres publicacions periòdiques, la trobada informal per a l’estudi o els treballs en grup dels joves, hauria de tenir també un petit fons bibliogràfic i hauria de permetre el préstec llibres. 100 m.
–    Aules Polivalents: Aquestes aules haurien d’acollir una programació formativa (xarrades, tallers…) i també d’activitat física moderada (ioga, pilates, etc.). Pensem que podrien ubicar-se 3 aules amb diferents equipaments segons l’ús (per exemple una amb ordinadors, una altra diàfana amb un mirall i una altra multiusos) de 50 m cadascuna. Per tant, en total 150 metres.

3. Proposta Espai Cívic i Cultural La Rambla- Espai per a entitats.

Caldria dotar l’espai de tres despatxos de 15 m cadascun amb mobiliari que permetin que les diferents entitats ciutadanes tinguin un espai on trobar-se i on les persones interessades en participar-hi puguin ser ateses. Aquests despatxos o saletes hauria de ser polivalents i no ser titularitat de cap entitat sinó ocupats per hores d’acord amb una planificació i reserva. Això les faria molt més útils i evitaria la patrimonalització dels espais públics per part d’entitats concretes. Total 45 m.
La suma d’aquests espais seria de 395 m.
–    Si hi hagués la possibilitat en funció dels metres necessaris per a espais comuns (passadissos, lavabos, mostrador de recepció) i de les necessitats tècniques seria convenient ampliar els metres d’algun d’aquests espais o generar un altre espai multiusos addicional.